ROKO NAKTYS 2015: susitiks visų kartų rokeriai

Legendiniame laisvos dvasios festivalyje „Roko naktys 2015“ pasirodys visų kartų nutrūktgalviai. Organizatoriai skelbia dar daugiau lietuvių grupių.

Festivalyje „Roko naktys 2015“ pasirodys Lietuvos gotikinio roko vėliavnešiai „Siela“, pagaliau po septynių metų pertraukos pristatę naują albumą „Širdis. Kryžius. Pasaga“. Šiemet kūrybinės veiklos 25-metį švenčianti „Siela“ festivalio publiką džiugins atsinaujinusiu grupės skambesiu ir nauja programa.

Šią vasarą „Roko naktų“ scenoje bus galima išvysti ir lietuviško roko pionierius – grupę „Katedra“. „Festivalis nebūtų toks, koks yra, be jų gabalo „Mes jėga“. Šventas tradicijas pagarbiai saugome“, – šypsosi festivalio organizatorius Algirdas Barniškis-Blėka.

Bus proga ir patį organizatorių išvysti „Roko naktų“ scenoje – savo gitarą jis draskys su „AC/DC Tribute.lt“ kompanija, kuri Zaraso ežero saloje visuomet pasirodo aukštumoje.

Kita ryški festivalio šutvė – „Awakening Sun“, vadinama perspektyviausia Lietuvos sunkiosios muzikos grupe. „Awakening Sun“ rengia jau trečia turą po Europą ir pristato savo trečią albumą ,,Into The Light“.

Šiuo metu tai yra viena iš daugiausiai koncertuojančių Lietuvos grupių, kuri jau spėjo užsitarnauti pagarbą užsienio scenose.  Festivalyje „Roko naktys“ „Awakening Sun“ žada išskirtinį pasirodymą, kurio metu skambės kūryba iš visų trijų albumų.

Lengvoji, bet tikrai nemažiau uždeganti festivalio dalis – „Monkey Tank“. Alternatyvaus roko grupė iš Vilniaus susibūrė 2012 metais. Iki tol muzikavusi įvairiuose skirtingų stilių kolektyvuose, trijulė paniro į šiuolaikinio šokių roko sūkurį, kuriame dominuoja disko ritmai ir sunkūs gitaros rifai, o vėliau pasuko eksperimentinio roko skambesio link.

Naujų kelių ieškančios grupės dainose galima išgirsti aiškias grandžo gaidas ir praėjusio dešimtmečio roko atgarsius, susiliejančius į šiuolaikinį, vientisą, mirgantį muzikos audinį.

Dar vienas malonumas rokerių ausims – lietuvių grupė „Wild Reason“. Jos kūryboje aiški amerikietiško roko įtaka. „Mes esame laukinė priežastis iškraustyti jus iš proto. Mylėkite, dalinkitės mumis ir parodykime visiems kartu, kokie laukiniai mokame būti! Mes įdedame savo širdis į šią muziką, ir tikimės, kad jūs įdėsite savąsias besiklausydami ir šokdami kartu su mumis. Savo muzika mes siekiame išlaisvinti kiekviename tūnančią laukinę energiją, pašiurpti jūsų odą, kraują užpildyti adrenalinu ir paskleisti šią nepažabojamą roko muziką po jūsų tolimiausius sielos kampelius“, – kalba „Wild Reason“.

Old school mėgėjams festivalyje patiks grupė „Sutemon“. Kaune įsikūrusi kompanija groja tamsią, bet energingą, filosofinių apmąstymų bei kovų su vidiniais demonais persmelktą muziką – tai, ką pajuntame, kai saulę pasiglemžia sutema“.

Lietuviams bus garbė šiemet dalintis viena scena su tokiomis roko žvaigždėmis kaip „Alestorm“ iš Jungtinės Karalystės, „Combichrist“ iš JAV, „Private Line“ iš Suomijos ar britais „Neonfly“.

Taip pat jau anksčiau skelbta, kad festivalyje gros „Thundertale“, „Bix“, „Freaks on Floor“, „Soul Stealer“, „Rebelheart“, „Stiffer“. Bilietus platina „Tiketa“.

Related Images: