Luke Winslow King (koncertas) – 15-06-24

Kas
Luke Winslow King (koncertas)
When
Trečiadienis, 24 birželio, 2015
19:00 - Amžius neribojamas Buy Tickets
Where
Piano.lt terasa (map)
Vilnius, Trakų g. 9/1 ( Pranciškonų rūmų kiemas), Lietuva
Other Info
Birželio 23-24d. Lietuvoje lankysis jaunosios kartos JAV gitaristas, dainininkas, kompozitorius ir tekstų autorius Luke Winslow King. Jis yra gerai žinomas už savo profesionalų grojimą slide gitara bei domėjimąsi prieškario bliuzu ir tradiciniu džiazu. Luke Winslow King muzika – tai eklektiškas žanrų mišinys, aprėpiantis delta folk muziką, klasikines kompozicijas, regtaimą ir rokenrolą, kuriame originalios dainos sugretinamos su praėjusio amžiaus kūriniais.

LWK_Guitar_BW

Luke Winslow King muzikos kritikų yra vadinamas nauju svarbiu bliuzo ir folk pasaulio balsu, tituluojamas vintažinės Amerikos muzikos karaliumi. Paskutinius du jo albumus išleido gerai žinoma tradicinės Amerikos muzikos įrašų studija „Bloodshot Records“. 2013 m. įrašytas „The ComingTide“ įtvirtino gerą LukeWinslowKing vardą ir atvėrė kelius pasirodyti didelėms JAV bei užsienio auditorijoms. Viena scena jis pradėjo dalintis kartu su tokiomis muzikos žvaigždėmis kaip JackWhite,PokeyLafarge, TajMahal, Chris Thilebei „RebirthBrassBand“.

Luke Winslow King koncertuose pasirodo su besikeičiančios sudėties grupe. Lietuvoje pasirodys su Roberto Luti – elektrinė ir akustinė gitaros, Benji Bohannon – būgnai ir Brennan Andes – bosinė gitara.

Menus studijavęs Luke Winslow King spėjo tapti turtingos bei spalvingos Naujojo Orleano kultūros ambasadoriumi. Būdamas paauglys jis lankė „Interlochen Center for the Arts“ menų mokyklą savo gimtajame Cadillac mieste Mičigano valstijoje, vėliau studijavo muzikos teoriją Naujojo Orleano universitete, kuriame jam buvo suteikta stipendija tęsti mokslus Prahoje.

Kuomet 2001 m. keliaujant Naujajame Orleane buvo pavogtas Luke Winslow King furgonas su jame buvusiais instrumentais, kūrėjas buvo priverstas pasilikti mieste keletą savaičių, per kurias spėjo jį įsimylėti. Čia jaunasis kūrėjas susipažino su išskirtiniais atlikėjais: John Boutte, Roberto Luti, „Washboard“ Chaz Leary, Little Freddy King, George Porter Jr.

Naujajame Orleane Luke Winslow King atrastas tradicinis džiazas, apimantis folk ir liaudies muziką, atlikėją įkvėpė tolesnei kūrybai. Šią muziką apjungdamas su improvizacijomis ir klasikiniu muzikos išsilavinimu palengva išrutuliojo energingą džiazo, country, bliuzo, regtaimo, gospelo, kabareto ir retro folk žanrų sintezę.

2008 m. Luke Winslow King įrašė savo pirmąjį darbą pavadinimu „Luke Winslow–King“, 2009 m. – „Old/New Baby“, kuriuos išleido „Fox and Hill Productions“. 2013 m. didžiulio susidomėjimo sulaukusį „Coming Tide“ ir 2014 m. rudenį pasirodžiusį naujausią įrašą „Everlasting Arms“ išleido „Bloodshot Records“.

2013 m. Luke Winslow King „Offbeat Magazine“ žurnalo buvo nominuotas geriausiu atlikėju ir atsidūrė greta Dr. John ir Boutte. O albumas „The Coming Tide“ „American Songwriters“ buvo įvardintas vienu geriausiu 2013 m. įrašu. Luke Winslow King grodamas gyvai yra pasirodęs CNN, „Discovery Channel“ ir BBC televizijose.

Luke Winslow King muzika – tai nauja vintažinė Amerikos kultūra, skambanti lyg iš kito laikotarpio, tačiau moderni. Linksmas, žavus bliuzas, demonstruoja jausmingą balsą bei lengvą, daug intonacijų ir ekspresijos savyje nešantį grojimą slide gitara. Šio bliuzo džentelmeno muzika išlaiko pusiausvyrą tarp triukšmingumo ir seksualių, saldžiai viliojančių melodijų.

Koncertus pristato LRT Kultūra:

Birželio 23d. 19 val. LRT Opus terasa Ryšių kiemelyje, Kaunas
Birželio 24d. 19 val. Piano.lt terasa, Vilnius

« Back to the calendar