Suomių melodingojo metalo grupė “Insomnium” rudenį koncertuos Lietuvoje (video)

Rudenį skaičiuosime ne viščiukus, o rinksime vis gausesnį roko muzikos derlių. Spalio 8 dieną į Lietuvą po 12 metų petraukos sugrįžta suomių melodingo metalo grupė „Insomnium“. Ji surengs vienintelį koncertą Vilniuje, klube „New York“. Kartu su jais šiame ture gros ir jų tautiečiai – grupė „Wolfheart“.

INSOMNIUM_03

Bilietus į šį renginį nuo pirmadienio, rugpjūčio 3 d. platins „Bilietai LT“ kasos ir internete www.bilietai.lt.

Grupės „Insomnium“ startas buvo 1997 metais nedideliame Suomijos mieste Joensuu. Nuo pat pradžių jos nariai groja melodingą death metalą pagal geriausias skandinaviškas šios muzikos tradicijas. Ilgainiui jie išvystė savitą skambesį, paįvairintą doom ir progresyvaus metalo motyvais. Išsiskiria ir grupės dainų tekstai – juose gausu tamsių, skausmingų emocijų ir liūdesio gaidų, bet kūrinių tematika dažnai siejasi su šiaurietiškos gamtos grožio aprašymu.

Po dviejų demo įrašų, kurie jau suintrigavo melodingos sunkiosios muzikos mylėtojus, 2002 metais „Insomnium“ išleido pirmąjį savo studijinį albumą „In The Halls Of Awaiting“. Jis ne tik susilaukė puikių recenzijų visame pasaulyje, bet sukėlė tikrą ažiotažą sunkiosios muzikos padangėje. Tai buvo vienas sėkmingiausių suomių melodingo metalo scenos debiutų. Tuomet juos iškart pastebėjo ir Lietuvos sunkiosios muzikos gerbėjai: šį albumą grupė pristatė ir Lietuvoje, 2003 metais užgimusiame sunkiosios muzikos festivalyje „Ferrum Frost“. „Insomnium“ muzikantams tai buvo pirmasis pasirodymas užsienyje už gimtosios Suomijos ribų, taigi nuo tada jie jaučia išskirtinius sentimentus mūsų šaliai ir visada tikėjosi čia sugrįžti.

Vėliau pasirodę dar 5 albumai, kurių paskutinis kol kas yra 2014-ųjų darbas „Shadows Of The Dying Sun“, taip pat sulaukė didelio muzikos kritikų ir grupės gerbėjų dėmesio. Kelios juose įrašytos dainos įamžintos vaizdo klipais, youtube ir kituose kanaluose susilaukusiais kelių šimtų tūkstančių ar net milijoninių peržiūrų. Albumuose įrašytos muzikos kokybę rodo ir tai, kad juos išleido garsios įrašų kompanijos („Candlelight“ ir “Century Media“).

Per 18 kūrybinės veiklos metų grupė „Insomnium“ niekur nenukrypo nuo jai būdingo skambesio, ir būtent dėl to išlaikė gausų gerbėjų būrį. Galbūt tai lėmė ir stabili šio suomių kvarteto sudėtis – nuo albumų įrašymo pradžios joje pasikeitė vienintelis gitaristas – ir tai įvyko ne dėl muzikinių skonių nesuderinamumo, o dėl asmeninių priežasčių. Pasitraukusio gitaristo Ville Vanni pamaina tapo kito gerai žinomo Suomijos melodingo metalo kolektyvo “Omnium Gatherum” muzikantas Markus Vanhala.

Prisimindami sėkmingą užsienio koncertinį debiutą Vilniuje, „Insomnium“ muzikantai ne kartą ruošėsi pakartotiniam vizitui į mūsų kraštą. Ir štai po 12 metų palankiai suderinus turo grafiką, spalio 8 dieną suomiai vėl nudžiugins savo gerbėjus Lietuvoje, kur žada surengti įsimintiną pasirodymą klube „New York“ Vilniuje.

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.