Mighty Mo Rodgers ir Baba Sissoko (koncertas) – 15-08-18

Kas
Mighty Mo Rodgers ir Baba Sissoko (koncertas)
When
Antradienis, 18 rugpjūčio, 2015
19:00 - Amžius neribojamas Buy Tickets
Where
Piano.lt terasa (map)
Vilnius, Trakų g. 9/1 ( Pranciškonų rūmų kiemas), Lietuva
Other Info
Mighty Mo Rodgers yra Amerikos bliuzo legenda, pripažintas atlikėjęs, laimėjęs daugybę prestižinių JAV ir Europos apdovanojimų. Šio pasaulinės klasės atlikėjo kūryba lyginama su šviežio oro gūsiu bliuzo ir R&B muzikos pasaulyje. Per 50 kūrybos metų Mighty Mo grojo su tokiomis muzikos žvaigždėmis kaip Sonny Terry, Brownie McGhee, Etta James.

Mūsų šalyje jis lankysis antrą kartą ir vėl kvies visus pasinerti į klasikinį bliuzą. Praėjusiais metais sužavėjęs Lietuvos publiką, šią vasarą atlikėjas turi parengęs muzikinę staigmeną, kartu su juo pasirodys žinomas world music atliėkjas Baba Sissoko.

Dainininkas ir multiinstrumentalistas Baba Sissoko – autentiškų Malio muzikinių tradicijų tęsėjas, eksperimentuojantis su džiazo, bliuzo, roko muzikos stiliais. Dar vadinamas žmogumi – orkestru, Baba Sissoko valdo daugiau net septynis instrumentus (tamani, ngoni, balafonu, calabass, gitara, sildrum, kamelngoni ir kt.). Grojęs su Stingu, Habib Koite, Youssou N‘Dour, Buena Vista Social Club ir kitomis muzikos žvaigždėmis, B.Sissoko yra žinomas kaip vienas geriausių tradicinių Vakarų Afrikos „kalbančių būgnų“ (tamani) meistrų.

Kartu su Mighty Mo Rodgers ir Baba Sissoko Lietuvoje pasirodys grupė „Luca Giordano band“ (Italija) – ši grupė yra itin mėgstama Čikagos bliuzo pasaulio atstovų, ji dažnai kviečiama groti bliuzo festivaliuose, žinomiausiuose šio žanro muzikos klubuose. „Luca Giordano band“ buvo galima girdėti pasirodymuose kartu su Nellie „The Tiger“ Travis, J. W. Williams, Stevie Zee, Katherine Davis, Sax Gordon ir Eric „Guitar“ Davis.

Rugpjūčio mėnesį šie du muzikos grandai susitiks vienoje scenoje Lietuvoje: Mighty Mo Rodgers - bliuzo muzikos legenda; Baba Sissoko - multiinsrtumentalistas, Vakarų Afrikos muzikos meistras ir bliuzo grupė iš Italijos. Laukia įsimintinas, unikalus ir neeilinis koncertas.

« Back to the calendar