Į Lietuvą atvykstanti „Sepultura“ išrinko apšildančias grupes

Lapkričio 12 d. „Sepultura“ rengia koncertą Vilniaus „Siemens“ arenoje. Pagal grupės pageidavimą, juos turi apšildyti po vieną grupę iš Lietuvos ir Latvijos. Šiandien skelbiama, kokioms šešioms grupėms „Sepultura“ iškėlė nykščius į viršų, dabar gerbėjai galės balsuoti už dvi mylimiausias.

„Sepultura“ koncertą galėtų apšildyti lietuviai „Awakening Sun“, „Phrenetix“ arba „Stiffer“. Latvių trejetukas, svečiams palikęs didžiausią įspūdį, yra toks: „Trendkill Method“, „Omerta“, „The Factor“. Už šias grupes nuo dabar iki spalio 1-osios galima balsuoti renginį pristatančios platformos „Roko naktys“ Facebook‘o paskiroje

Awakening Sun(LT)

„Awakening Sun“ šiuo metu yra viena ryškiausių Lietuvos sunkiosios muzikos grupių, rengianti bene daugiausiai koncertų savo šalyje bei užsienyje. Trečias turas po Europą skirtas jų albumui „Into The Light“. „Iš tiesų labai norėtumėme sugroti su tokia grupe kaip ,,Sepultura“, – neslepia „Awakening Sun“.

Phrenetix(LT)

Tokių pat ambicijų turi ir trash metal grupė „Phrenetix“ su talentinga instrumentaliste priešakyje. 2013 metais susibūręs kolektyvas įkvėpimo semiasi iš „oldskūlinio“ thrash’o ir naujojo britų heavy metal. Keturi muzikantai sukuria unikalų stilių, įtraukdami melodingus solo ir atšiaurų moterišką vokalą. Šiais metais „Phrenetix“ pasirašė sutartį su Prancūzijos įrašų kompanija „Inferno Records“, kuri perleis jų debiutinį albumą „Fear“.

Stiffer(LT)_foto Darius Mrw

„Stiffer“ savo muzikoje pina pietietiško roko energiją ir moderniojo metalo gitarų skambesį. Atlikėjų, turėjusių įtakos „Stiffer“ kūrybai sąrašas ilgas, jame – „Alice In Chains“, „Audioslave“, „Godsmack“, „Creed“ ir kiti. „Stiffer“ yra apšildę Michaelą Angelą Batiją – vieną greičiausių gitaristų visame pasaulyje bei bent kartą pasirodę tokiuose festivaliuose kaip „Galapagai“, „Roko naktys“ ir kt. Taip pat „Stiffer“ yra atstovavę Lietuvą pasauliniame konkurse „Global Battle of the bands“, vykusiame „Rockefeller/John DEE“ salėje Osle.

Trendkill Method(LV)

„Trendkill Method“ – viena seniausių Latvijos metalo grupių, nuo 1997-ųjų siekianti skleisti aukščiausios kokybės muziką. Prie grupės rankas yra pridėjęs legendinis Danielis Bergstrandas. Du pirmieji grupės albumai sulaukė puikių įvertinimų Vokietijoje, JAV ir Švedijoje. „Trendkill Method“ savo karjeroje yra apšildę amerikiečius „Korn“, „The Black Dahlia Murder“ ir „Madball“, vokiečius „Maroon“ ar „Rotting Christ“, švedus „Pain” ir dešimtis kitų.

Omerta(LV)

2011 m. trijų latvių suburta kompanija „Omertà“ užsibrėžė vieną tikslą – suteikti roko muzikai naują skambesį ir jausmą. Po 18 mėnesių repeticijų erdvėse jie gavo šansą pasirodyti didžiausioje „Palladium“ salėje Rygoje, kurioje apšildė „Indygo“. Po puikiaus starto grupė grojo daugelyje Latvijos festivalių, tarp jų – „SummerSound“. Grupė taip pat yra surengusi gyvą radijo koncertą. Šiais metais „Omertà“ išleido debiutinį albumą „Crown of Seven“.

The Factor(LV)

Latvių roko scenos jaunimas – grupė „The Factor“ nemėgsta taukšti apie save. Jiems smagiau publiką prigirdyti savo muzika, nes scenoje jie ypač mėgaujasi tuo, ką daro. „The Factor“ taip pat patinka tai, ką daro „Creed“ ar „Metallica“, su malonumu apšildytų ir brazilų grupę „Sepultura“ lapkričio 12-osios jubiliejiniame koncerte Vilniuje. Bilietus platina „Tiketa“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.