KAMELOT (koncertas) – 15-10-05

Kas
KAMELOT (koncertas)
When
Pirmadienis, 5 spalio, 2015
19:00 - 21+ Buy Tickets
Where
Forum Palace (map)
Konstitucijos pr. 26
Vilnius, Lietuva
Other Info
KAMELOT - World Tour 2015
+ very special guests TBA

Pavasario muzikinės sėjos derlių rinksime rudenį. Spalio 5 dieną į Lietuvą pirmą kartą atvyksta viena žymiausių JAV progresyvaus power metalo grupių „Kamelot“. Amerikiečiai su planuojama dviejų grupių palyda, kuri bus įvardinta vėliau, surengs vienintelį koncertą Vilniuje, „Forum palace“.

Grupės „Kamelot“ priešistore galima laikyti 1988 metais gitaristo ir dainų kūrėjo Thomas’o Youngbloodo su kolegomis Tampoje, Froridos valstijoje suburtą komandą „Camelot“. Oficialiai, jau pasivadinę „Kamelot“, šie muzikantai startavo 1991-aisiais. Šiuo metu Thomas Youngbloodas su boso gitaristu Seanu Tibbettsu, kuris šioje komandoje grojo su pertraukomis, yra vieninteliai likę originalios sudėties nariai.

Tačiau narių pasikeitimai nė kiek nepakenkė nei „Kamelot“ muzikos kokybei, nei pasauliniam jų prestižui. Grupės gretose per visą karjerą du kartus keitėsi ir vokalistai, nors kiekvienas frontmenas savotiškai formavo jos muzikinį veidą. Aštuonerius metus nuo susikūrimo čia dainavusį Marką Vanderbiltą 1998 metais pakeitė stipraus ir įsimintino balso savininkas norvegas Roy Khanas, atėjęs iš tuo metu iširusio kolektyvo „Conception“. Jis su grupės „Kamelot“ įkūrėju T. Youngbloodu iki 2011 metų sudarė ir produktyvų kūrybinį tandemą.

Nors 2010 metais sušlubavus frontmeno sveikatai grupė turėjo atšaukti dalį koncertinio turo, niekas nepranašavo dar vienos vokalisto kaitos. Todėl vėlesnis R. Khano atsisveikinimas su grupe buvo gana netikėtas, jei ne patiems buvusiems jo bendražygiams, tai šios komandos gerbėjams.

2012 metais vietą prie mikrofono „Kamelot“ gretose užėmė švedas Tommy Karevikas. Nors kurį laiką jo dainavimo manierą bandyta lyginti su buvusio ilgamečio frontmeno, ilgainiui naujasis vokalistas taip pat įnešė savitą svarų indėlį į šios komandos skambesį.

Nuo 1995 metų grupės „Kamelot“ diskografijoje susikaupė 10 studijinių albumų. Vienuoliktasis, pavadintas „Haven“, kurio beveik 3 metus nekantriai laukė jų fanai, pasirodys šių metų gegužės 5 dieną. Jį grupė pristatys per JAV ir Europą nusidrieksiančiame koncertiniame ture, kurio viena stotelė bus spalio 5 dieną Vilniuje, „Forum palace“.

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.