Vilnius – 10/07/15 – Forum Palace – STRATOVARIUS (koncertas)

Kas
STRATOVARIUS (koncertas)
When
Trečiadienis, 7 spalio, 2015
19:00 - All Ages Buy Tickets
Where
Forum Palace (map)
Konstitucijos pr. 26
Vilnius, Lietuva
Other Info
Spalio 7 dieną į Lietuvą pirmą kartą atvyksta žymi Suomijos heavy/power metalo grupė „Stratovarius“. Ji su planuojama palyda, kuri bus įvardinta vėliau, surengs vienintelį koncertą Vilniuje, „Forum palace“. Šis renginys yra dalis „Stratovarius“ gastrolių „Eternal World Tour 2015“, kuriose suomiai pristatys savo būsimą naujausią albumą „Eternal“.

Grupė „Stratovarius“ startavo 1984 metais Helsinkyje kaip „Black Water“. Iš tiesų jos sudėtis stabilizavosi tik po dešimtmečio, kuomet frontmenu tapo balsingasis Timo Kotipelto. Dabar jis ne tik yra šio kolektyvo lyderis ir ilgiausiai jame esantis narys, bet ir vienas ryškiausių metalo muzikos vokalistų Europoje. Patys „Stratovarius“ šiuo metu kartu su vokiečių komandomis „Helloween“, „Blind Guardian“ ir „Gamma Ray“ yra pripažinti kaip power metalo scenos lyderiai ir vieni įtakingiausių šio žanro atstovų.

Savo dabartinį veidą grupė įgavo, kai vien gitara nusprendusį groti Timo Tolkki prie mikrofono pakeitė kitas Timo, Kotipelto. Mokęsis populiariosios muzikos ir džiazo vokalo Helsinkio konservarorijoje ir atlikęs kitų grupių koverius „Filthy Asses“ komandoje, 1994 metais T.Kotipelto pareiškė norą dainuoti grupėje „Stratovarius“, kuri tuomet ieškojo vokalisto, ir iškart buvo priimtas. Su jo atėjimu ši komanda ėmė greitai populiarėti ir už savo dabartinę šlovę turi būti dėkinga savo ekspresyviam frontmenui. Pastarasis be dainavimo „Stratovarius“ gretose, yra išleidęs tris solo albumus su savo vardo projektu „Kotipelto“.

Nuo 1989-ųjų metų iki šiol „Stratovarius“ išleido 15 studijinių albumų, 3 koncertinius diskus ir 4 DVD. Šiemet rugpjūčio mėn. 14 d. pasirodys 16-asis darbas „Eternal“, kurio jau porą metų nekantriai laukia grupės gerbėjai. Jo garbei rengiamos pasaulinės koncertinės gastrolės „Eternal World Tour 2015“, kurios startuos Taline, o spalio 7 d. „Stratovarius“ su visa savo palyda pasirodys ir Vilniuje, „Forum palace“.

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.