Legendinė švedų grupė „Europe“ trečiadienį pirmą kartą koncertuos Lietuvoje

Ar Lietuvoje yra geografinis Europos centras, galima ginčytis. Tačiau nekyla abejonių, kad čia visi melomanai girdėjo apie bene garsiausią visų laikų švedų roko grupę “Europe”. Senojo žemyno vardu pasivadinęs žymusis kolektyvas jau tapo tikra žanro klasika ir turi minias gerbėjų visame pasaulyje. Pasaulinio turo metu aplankę daugelį kitų šalių, “Europe” muzikantai pagaliau pirmą kartą atvyksta ir į Lietuvą bei šį trečiadienį, lapkričio 4 dieną koncertuos Vilniuje, “Compensa” koncertų salėje.

Bilietus į šį renginį galima įsigyti visose „Bilietai LT“ kasose ir internete www.bilietai.lt.

EUROPE_04

“Europe” ne veltui vadinama legendine grupe. Nors 1979-aisiais “Force” vardu susibūręs kolektyvas išgarsėjo ne iš karto, vėliau pasivadinę “Europe” ir 1986 metais išleidę vieną sėkmingiausių visų laikų roko albumų “The Final Countdown”, muzikantai sugebėjo išsaugoti klasikinę tų laikų sudėtį. Šį fenomeną galima paaiškinti rimtu penkių grupės narių požiūriu į kiekvieno iš jų svarbą grupės kūrybai ir bičiuliškais santykiais.

Kadaise sugebėjusi sėkmingai suderinti hard, glam ir bliuzroką, “Europe” komanda nepasidavė moderniems roko muzikos scenos vėjams ir per daugelį metų išlaikė jai būdingą originalų skambesį. Muzikantams neapsuko galvos ir milžiniška dainos “The Final Countdown” sėkmė: jos vaizdo klipas peržiūrėtas virš 150 milijonų kartų, jos melodiją žino tūlas melomanas, o tuzinai grupių bandė ir vis dar bando kurti jos koverius. Nors “Europe” frontmenas Joey Tempestas gana priešiškai nusiteikęs savo visų laikų sėkmingiausio kūrinio perdirbinių atžvilgiu, slovėnų grupės “Laibach” sukurta “The Final Countdown” versija jis atrodo visai patenkintas.

Nepaisant to, kad daugiau negu tris dešimtmečius gyvuojanti grupė “Europe” 1992-aisiais padarė kūrybinę pertrauką, kurios metu jos nariai leido solinius albumus arba dirbo su kitais projektais, 2003-iaisiais sugrįžę rokeriai susigrąžino ir savo populiarumą. Įsimintinų vaizdo klipų, kurių susikaupė jau dvi dešimtys, autoriai drąsiai leidosi į naujus kūrybinius ir koncertinius žygius.

Šių metų kovo mėnesį pasirodė dešimtasis grupės “Europe” studijinis albumas “War Of Kings”, kurį anonsavusio titulinio kūrinio vaizdo klipas susilaukė didelio senųjų ir naujųjų grupės gerbėjų dėmesio. Jo nusipelnė ir vėliau pasirodęs dainos “Days Of Rock’n’Roll“ klipas bei naujausias video siužetas – koncertinė kūrinio “Nothin’ To Ya” versija. Prodiuserio Dave Cobbo pastangos ir muzikantų patirtis lėmė išraiškingą ir išskirtinį šio įrašo skambesį. Kita vertus, vyriškai ir muzikaliai labiau subrendęs bei atlikimo techniką sutvirtinęs penketas “Europe” senbuvių sugebėjo sukurti ir šiuolaikišką, ir visus seno, laiko patikrinto hard roko bruožus išlaikiusį albumą. Tai brandus ir solidus 12 visai naujų kūrinių leidinys, jau patekęs į keliolikos Europos šalių perkamiausių albumų sąrašus.

Išgirsti naujausio grupės “Europe” albumo dainas ir prisiminti žymiausius visų laikų jų hitus pagaliau galės ir roko gerbėjai Lietuvoje, kurie lapkričio 4 dieną apsilankys debiutiniame ir vieninteliame Lietuvoje muzikantų koncerte Vilniuje, “Compensa” koncertų salėje.

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.