Vilnius – 12/09/15 – Menų fabrikas LOFTAS – ELUVEITIE (koncertas)

Kas
ELUVEITIE (koncertas)
When
Trečiadienis, 9 gruodžio, 2015
20:00 - All Ages Buy Tickets
Where
Menų fabrikas LOFTAS (map)
Švitrigailos g. 29
Vilnius, Lietuva
Other Info
Gruodžio 9 dieną sostinės menų fabrike „Loftas“ koncertą surengs šveicarų folk metalo grupė „Eluveitie“. Aštuoni nariai, aibė keistų instrumentų ir mistiniai tekstai, parašyti senąja galų kalba, - tokia „Eluveitie“ vizitinė kortelė jau spėjo apkeliauti visą pasaulį, o greitai sugrįš ir į Vilnių.

Pastarąjį kartą Lietuvoje „Eluveitie“ grojo 2014-aisiais atgimusiame festivalyje „Roko naktys“. Publika ėjo iš proto ir ilgai neketino šveicarų paleisti nuo scenos. „Po tokio priėmimo Lietuva mums – kaip antri namai“, - tikino šveicarai, parašę ne vieną padėkos laišką festivalio organizatoriams, su kuriais palaiko draugiškus santykius.

Šildydamiesi maloniais prisiminimais jie įsitraukė Lietuvą į savo pasaulines gastroles „Orgins World Tour“, kurių metu atlieka daug kūrinių iš savo 2014 metais pasirodžiusio albumo „Orgins“.

Šį albumą „Eluveitie“ įrašė Šveicarijos „New Sound Studio“ kartu su legendiniu prodiuseriu ir savo geru draugu Tommiu Vetterliu, dirbančiu su „Kreator“, „Coroner“ ir kt. „Orgins“ vadinamas sėkmingiausiu darbu grupės istorijoje.

Kalbant apie istoriją – „Eluveitie“ praėjusiais metais taip pat pateko į metraščius kaip pirma metalo grupė, gavusi prestižinį Šveicarijos muzikos apdovanojimą – vadinamąjį šveicarų „Grammy“. Publikos balsavimu jie buvo pripažinti geriausia gyvai grojančia nacionaline grupe.

Į Lietuvą gruodį atvyksiantys šveicarai ruošia staigmenų – koncerto vakarą „Eluveitie“ apšildys dėmesio vertos grupės. Koncertas Vilniuje vyks po „Roko naktų“ vėliava, kaip vienas ciklo renginių.

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.