KILKIM ŽAIBU XVII: dalyvių atranka įsibėgėja

Festivalis KILKIM ŽAIBU, kuris 2016 m. birželio 23 – 25 d. vyks Žemaitijos etnografinio regiono širdyje – Varniuose, skelbia dar tris grupes. Tai:

pungentstenchfoto1-main

SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH – Austrija.

PUNGENT STENCH susikūrė 1988 metais Austrijos sostinėje Vienoje. Vystydami savitą death metalo stilių, kuriame gausu grindcoro ekstremalumo, beprotiškų vokalisto kriokimų ir nepakartojamų tekstų, austrai tapo kultine dešimto dešimtmečio pradžios grupe. Stovėdami vienoje gretoje su tokiais monstrais kaip Carcass, Cannibal Corpse ir Masacre, jie netruko pelnyti daugybės fanų dėmesio ir sulaukti puikaus pasiūlymo iš Nuclear Blast įrašų kompanijos. Per 14 metų šis vokiečių milžinas išleido penkis PUNGENT STENCH albumus ir padėjo šiai grupei prasibrauti į death metalo elitą. Deja, ten užsilikti ilgesniam laikui jiems nepavyko. Paskutinį savo albumą „Ampeauty“ austrai pristatė 2004-ais ir po keleto metų susipykę tarpusavyje bei su leidėjais, PUNGENT STENCH antrą kartą nutraukė savo veiklą…

Iššvaistę šešeris metus vėjais, 2013 metų žiemą PUNGENT STENCH vėl sugrįžo. Grupės senbuvis Martin Schirenc subūrė naują komandą ir įveikęs visus sunkumus reanimavo gerokai primirštą vardą. Tiesa, dėl ankstesnių barnių ir galimų problemų dėl ankstesnio pavadinimo naudojimo, grupė prisistatė kaip THE CHURCH OF PUNGENT STENCH.

Vienas iš pirmųjų grupės sugrįžimo koncertų vyko Vilniuje, festivalyje „Vilkų žiema“. Vėliau, dėl įvairių teisinių subtilybių grupė dar kartą pasikoregavo pavadinimą, šįkart pasivadindami SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH. Galų gale tai tik pavadinimas, faktas, kad PUNGENT STENCH vėl įlipo į sceną ir sulaukė daug dėmesio. Per pastaruosius du metus grupė jau spėjo pašėlioti tokiuose garsiuose festivaliuose kaip: Neurotic Deathfest, SWR Barroselas Metalfest, Graspop Metal Meeting, Hellfest, Bang Your Head, Brutal Assault, 70.000 Tons of Metal ir kt.

Situacija daugiau nei aiški, taupykite jėgas galingam viesului, kuriam siaučiant saugoti šonkaulius tikrai nebeverta…

scythianfoto21-main

SCYTHIAN – Anglija.

Tikri metalo maniakai!, toks tūrėtų būti pirmasis epitetas pristatant grupę SCYTHIAN.

Anglų thrash / blackened death metalo grupė Scythian susikūrė 2004 metais. Nuo pat susikūrimo pradžios anglai iš karto pasirinko aiškų savo kelią, gyventi pogrindyje ir kurti bekompromisinę, karingiausią muziką. Grupė savo kūryboje metaforiškai perteikia skitų genties barbarišką nuožmumą, laisvę ir nustatytų normų nesilaikymą. Muzikantai nesivaiko šiuolaikinių tendencijų kurti idealizuotos šiaurės tautų vikingiškos romantikos. Jie gilinasi į savo tautos šaknis, tyrinėja kaimyninių šalių karingą praeitį. Jų akiratyje yra vietos ir istorijoms apie Lenkiją bei Lietuvą. Scythian sukūrė odę lietuvių tautai: kūrinys vadinasi Grunwald (Anno Satanae 1410). Apie triuškinantį Žalgirio mūšį ir Vytauto bei Jogailos jėgą ne dažnai išgirsi svetimtaučių kūriniuose.

Po kritikų aukščiausiais balais įvertinto grupės antrojo albumo „Hubris in Excelsis“ Scythian tarsi įgavo antrą kvėpavimą. Šiuo metų prie grupės prisijungė naujas gitaristas T. Wraith iš grupės Sheol, bei būgnininkas D. iš sunkiausių Anglijos metalo grupių Grave Miasma /Adorior / Cruciamentum. Akyvaizdu, kad Scythian jau įšėjo į „pakylimo taką“ metalo scenoje ir jų vardas tikrai garsės.

Nors grupė Lietuvoje svečiuosis jau antrą kartą, šis pasirodymas bus įpatingas. Tam turės įtakos muzikantų išaugęs dėmesys mūsų šaliai. Scythian pasirodymui KILKIM ŽAIBU scenoje ruošiasi išskirtinai. Būtent šis koncertas paskatino naujų muzikantų paiešką.

Ypatingai sukluskite visi Bathory, Sodom, Morbid Angel, 1990-ųjų black metalo mėgėjai – Scythian koncentruotas smūgis bus skirtas būtent jums!

eschatosfoto-main

ESCHATOS – Latvija

Eschatos – brolių latvių juodmetalio grupė, įkurta 2012 metais. Grupę sudaro jau nemažą patirtį sukaupę muzikantai, groję projektuose Ocularis Infernum, Grondh, ir Velna Krusti. Grupės debiutinis albumas “Hierophanies”, išleistas 2013 metais, kuris, nors ir buvo trumpokas, sulaukė nemažai pagyrų iš kritikų už neįprastai šiurkštų ir chaotišką skambesį. Po poros metų išleistas albumas “The Grand Noir” šios dvasios neprarado ir toliau sėkmingai derino geriausius progresyvaus bei juodojo metalo elementus. Pačios grupės žodžiais, „kad suprastum, kas iš tiesų yra Eschatos, turi pažvelgt į savo vidinę bedugnę. Žvelk į tai, kas verčia jaustis pasmerktu ir išsigandusiu… Į tai, kas siutina ir kelia neapykantą… Tuo ir yra gyva juodoji Eschatos meno liepsna – nežabota, nesilaikanti jokių taisyklių, tikra ir naikinanti viską“.

Bilietai į festivalį šiuo metu kainuoja 28 €.

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.