KILKIM ŽAIBU XVII: festivalyje siautės metalo legenda VENOM!

Lietuvos 2016 m. kultūros sostinės Telšių globojamas senųjų tradicijų ir alternatyvios muzikos festivalis KILKIM ŽAIBU pirmą kartą į Baltijos kraštą atveža pasaulinę metalo legendą VENOM!

Beveik 40 metų gyvuojanti grupė iš Didžiosios Britanijos Venom yra viena iš kertinių sunkiosios muzikos atlikėjų, kurios veikla stipriai įtakojo tokių metalo žanrų kaip: „black“, „thrash“, „speed“ vystymosi raidą bei įkvėpė tūkstančius vėliau sekusių šių žanrų atlikėjų.

venomfoto

VENOM muzikos gimimas galėtų būti apibūdintas taip, lyg grupės nariai buvo maitinami to meto Heavy metalu ir pankroku, o tada jie tiesiog nuo to apsivėmė – tai ir buvo Venom muzika – purvina, arši, velniškai greita ir bekompromisė. Venom buvo įkvėpta tokių grupių kaip Black Sabbath, Judas Priest, Motorhead ir Kiss. Tačiau anot grupės lyderio Cronos, Ozzy Osbourne savo dainose garbindavo šėtoną, tačiau tuojau pat viską sugadindavo žodžiais „O, Dieve, padėk man!“. Venom ėmėsi tai taisyti. Tuo metu daugelis grupių kūrė apie blogį, o Venom BUVO blogis. Daugelis žino, kad Venom buvo pirmieji pasižymintys tokiu kreivu skambesiu ir „surūdijusiu“ vokalu. Pirmųjų albumų solo partijos ir pragrojimai yra neaiškūs, migloti, tačiau tokie pagavūs, kad kiekvienas gali juos savaip interpretuoti, prikurti savų natų, ir melodija vis tiek bus tokia, kaip dainoje. Todėl Venom muzika ir yra tokia žavi.

Pirmieji VENOM muzikantai susirinko iš trijų grupių: Guillotine, Oberon ir DwarfStar, 1979 metais. Pirmuosiuose dviejuose albumuose „Welcome to Hell“ ir „Black Metal“ buvo suformuotas savitas stilius, kuriam ir prilipo naujo žanro pavadinimas – Black Metal (nesietinas su vėliau atsiradusiu norvegišku BM).  Šių albumų populiarumas neblėsta iki pat šių dienų ir tokios dainos kaip „Black Metal“, „In League With Satan“ ar „Countess Bathory“ tiesiog yra legendinės. Nors Venom nuo pat pradžios ėjo savo užsibrėžtu keliu, tačiau trečiajame albume „At War With Satan“ buvo to paties pavadinimo 20 minučių trukmės daina su progresyvaus metalo motyvais. Ši daina buvo atsakas peikiantiems kritikams, įrodęs, jog Venom gali būti ir „rimta“ grupė. Pirmuosiuose darbuose dainų tematika apėmė satanizmo, alkoholio ir sekso temas, o 1987 metais išleidus albumą „Calm Before Storm“, grupės kūryboje atsirado ir fantastinių motyvų, bet jie neužsilaikė ilgam. Grupė turėjo daug muzikantų pasikeitimų, ir šiuo metu grupėje groja vienintelis pradinis narys – vokalistas ir bosistas Cronos. Be to, jau nemažai metų grupėje groja ir talentingas gitaristas Rage ir būgnų burtininkas Danté.

VENOM festivalyje KILKIM ŽAIBU koncertuos birželio 25 d. – trečiąją festivalio dieną. Šios grupės pasirodymui renginio organizatoriai kaupėsi ilgus metus. Grupė groja retai, yra išranki renginiams, jos nepamatysite antradienio turo koncertuose. Nors patys grupės muzikantai nėra labai išlepę ir reiklūs, vis dėlto tokio kalibro grupės dalyvavimas natūraliai reikalauja daug susikaupimo ir dėmesio. Grupė negroja be pirotechnikos efektų, turi daug išskirtinių pageidavimų tiek pačiai scenai tiek jos garso bei apšvietimo aptarnavimui. Visa tai byloja, jog šis koncertas festivalio istorijoje bus tikrai ne eilinis.

VENOM gali arba labai mėgti, arba jais bjaurėtis. Na, arba mėgti, nes jie bjaurūs. Ir nesvarbu, ką apie juos galvojate, bet faktas – pamatyti ir išgirsti juos tiesiog privalote!

Be minėtų garsiųjų anglų, festivalyje yra patvirtinti ir šie atlikėjai:

  • SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH – Austrija, death metalas;
  • THE RUINS OF BEVERAST – Vokietija, atmosferinis black metals;
  • EREB ALTOR – Švedija, epinis doom viking metalas;
  • SATURNALIA TEMPLE – Švedija, okultinis stoner doom metalas;
  • SECTORIAL – Ukraina, etninis black death metalas;
  • SCYTHIAN – Anglija, death thrash metalas;
  • ROMUVOS –  Lietuva / Izraelis, epinis fol metalas;
  • ESCHATOS – Latvija, progresyvus black metalas.

Ir tai tik mažesnė pusė visų numatytų atlikėjų.

Sunkiosios muzikos žinomų atlikėjų bus dar daugiau, tiek iš Baltijos, tiek iš tolimesnių šalių. Svarbu paminėti ir tai, kad festivalis neapsieis ir be senųjų tradicijų palaikymo. Renginyje dalyvaus archainio folkloro ir folkroko kolektyvai, senųjų amatų meistrai, gyvosios istorijos klubai…

Bet apie tai informuosime šiek tiek vėliau, nes laiko iki birželio dar yra tikrai daug.

* * *

Primename, kad renginys vyks 2016 m. birželio 23 – 24 – 25 d.  prie Lūksto ežero, Varniuose, Telšių r. Renginys yra oficialiai patvirtintas Lietuvos 2016 m. kultūros sostinė Telšiai renginių programoje. Žemaičiai Rasų šventę švęs prie Lūksto ežero festivalyje KILKIM ŽAIBU XVII!

Nepraleiskite progos apsilankyti unikalioje šventėje ir Jūs!

Šiuo metu bilieto kaina yra 30 €. Šeimos bilietas kainuoja 55 €. Vėliau bilietai brangs!

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.