ROKO NAKTYS 2016: skelbiami pagrindiniai atlikėjai

Pirmąjį rugpjūčio savaitgalį Zaraso ežero saloje susibursiantys sunkiosios muzikos mėgėjai, turės dėl ko prilaikyti širdis krūtinėje: festivalio „Roko naktys 2016“ organizatoriai praneša, kad atvyksta Nyderlandų žvaigždės „Epica“.

epica-573056036811b

 Žiniasklaidoje mirgantys teiginiai, esą tai – bene toliausiai pažengusi simfoninio metalo grupė pasaulyje nėra iš piršto laužti. „Epica“ turėjo ne vieną galimybę užmigti ant laurų, tačiau visi fanai patvirtins: „Epica“ nėra saugiai grojanti grupė. Jie niekada nebuvo išleidę tokio pat albumo dukart. „Epica“ užsitarnavo reputaciją, viršydama visus lūkesčius ir žanro ribas. Tai grupė, kuri taip pat uždegančiai atlieka Džiuzepę Verdį ir kino industrijos monstrų „Karibų piratai“, „Žvaigdžių karai“, „Žmogus Voras“ garso takelius.

Jų muzikinė evoliucija ypač ryški 6-ajame grupės albume „The Quantum Enigma“, kuriame sujungtos velniškai aštrios gitaros, angelų chorai, stogą raunantys mušamieji ir, žinoma, įtaigus Simonos Simons vokalas.

„Tai ne šiaip albumas, tai – visai nauja patirtis ir geriausias sėkmingo grupinio darbo pavyzdys. Nardėme po mikroskopinį pasaulį, susidedantį iš mažų detalių, ieškodami geriausio skambesio, kuris sumuštų visus ankstesnius mūsų pasiekimus. Norėjome albumo, su kuriuo pakiltume į kitą lygį.

Dėl to reikėjo palikti komforto zoną ir ieškoti naujų horizontų, naujų metodų. Ryžomės netgi pakeisti ankstesnius penkis albumus įrašinėjusį produserį. Pasiėmėme olandą Joost’ą van den Broek’ą. Jis buvo tas, kuris galėjo išpešti iš mūsų visa, ką turime geriausio, taikydamas savo guru įgūdžius, kantrybę ir begalinę energiją, – kalbėjo „Epica“ muzikantai. – Viskas visatoje yra energija, kuri įkvėpta proto. Jis sukuria ir kontroliuoja realybę. Mes nematome dalykų tokių, kokie jie yra savaime. Matome juos tokius, kokie esame patys. Tokia mūsų kvantinė fizika, ir pastarieji mūsų tekstai.“

Šiais metais festivalyje „Roko naktys“ taip pat pasirodys visas Latvijos sunkiosios muzikos sąstatas. Vienas įdomesnių naujų vardų – Rygoje 2014-aisiais susikūrusi grupė „Harta“, grojanti alternatyvųjį metalą. Kaimynų sunkiosios muzikos sceną pažįstantiems lietuviams ši ketveriukė jau gali būti girdėta: „Harta“ susikūrė iš anksčiau gyvavusios grupės „Burned In Blizzard“.

Kita kompanija iš Latvijos – Baltijos šalių sunkiojo metalo scenoje dėmesį jau seniai užsitarnavusi grupė „Sanctimony“. Nuo 1994-ųjų gyvuojanti šutvė išleido trys death metal albumus, o paskui nutarė sujungti šias savo šaknis su kita meile – rokenrolu ir ėmė groti tai, ką patys pavadino „death n’ roll“. Taip gimė dar du puikūs albumai.

„Sanctimony“ teko garbė apšildyti tokius galiūnus kaip „Whitesnake“, „Judas Priest“, „Zakk Wylde & Black Label Society“, „Mustasch“ ir daugelį kitų. Praėjusį balandį „Sanctimony“ išleido naujausią savo albumą „Unholy Five“ – dešimties pritrenkiančių dainų rinkinį, kurį gamino beveik 9 beprotiškus metus.

„Roko naktų“ publikai pasirodys ir seni geri draugai „Trendkill Method“ – viena seniausių Latvijos metalo grupių, kuri nuo pat pirmųjų savo albumų sulaukė puikių vertinimų Vokietijoje, Švedijoje ir JAV. Jie buvo pakviesti apšildyti tokias žvaigždes kaip „Korn“, „The Black Dahlia Murder“, „Madball“, „Cannibal Corpse“, „Sepultura“ ir t.t. Protingiausią žingsnį savo karjeroje „Trendkill Method“ žengė, investuodami į kokybę ir pasisamdydami aukščiausio lygio garso inžinierius ir prodiuserius. 2016-uosius grupė skelbia savo naujausio albumo metais.

Dar vieni festivalio svečiai – tarptautinė indie ir poproko grupė „JOiO“, kurios pavadinimas japonų kalba reiškia „amžinoji šviesa“. „Tai atitinka mūsų filosofiją“, – sako lyderis Romanas Kuzminas.

„JOiO“ sudaro 4 muzikantai iš Lietuvos, Rusijos, Ukrainos ir Irano. Jiems yra tekę groti su skirtingos stilistikos grupėmis, bet yra stiprus vienijantis faktorius: visi keturi siekia kurti viską užvaldantį gyvą roką.

Tokia kryptimi judėdami „JOiO“ muzikantai jau apkeliavo didžiausius gyvos muzikos klubus nuo Sankt Peterburgo iki Vladivostoko, dalyvavo tokiuose muzikos festivaliuose kaip „V-Rox“, „ColorFest“, „Moscow Music Week“, „MonsterMania“. Festivalis „Roko naktys 2016“ vyks rugpjūčio 5-6 dienomis Zarasuose, ežero saloje. Bilietus platina „Tiketa“. Kol kas dar galima įsigyti pigiausių bilietų, bet netrukus jie brangs.

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.