ROKO NAKTYS 2016: dar daugiau grupių

Rugpjūčio pirmąjį savaitgalį Zaraso ežero saloje vyks festivalis „Roko naktys 2016, išskirtinis turtinga roko įvairove. Šiandien organizatoriai pristato dar kelias dėmesio vertas grupes.

Sutemon

Festivalyje pasirodys kauniečių sunkiojo metalo komanda „Sutemon“. Vėlyvą 2012-ųjų rudenį grupę pradėjo formuoti iš ankstesnių bendrų projektų pažįstami Rokas Baškys bei Simonas Krasauskas (šiuo metu taip pat grojantys grupėse „Nekkralai“ ir „Xess“). „Sutemon“ muzika – tamsi, bet energinga, persmelkta filosofinių apmąstymų ir kovų su vidiniais demonais. „Grojame tai, ką pajuntame, kai saulę pasiglemžia sutema“, – sako jie.

Arcadia-Repeats

„Roko naktyse“ pasirodys ir vilniečių duetas „Arcadia Repeats“, eksperimentuojantis ir kuriantis instrumentinę ambient, drone, post-rock stilių muziką su vokalinėmis priemaišomis. Energingą, arkadišką muziką, šie vaikinai atlieka itin dinamiškai, pasirodymą ženklindami stipriais būgnų kirčiais ir kosminiu gitarų skambesiu.

„Arcadia Repeats“ neseniai atidarė renginį po atviru dangumi „POSTCOSMOS V“. Dar viena, itin grupės laukiama stotelė bus „Roko naktys“, nuo kurios muzikantai keliaus į studiją tęsti savo albumo įrašų. Publikai jį ketina pristatyti jau rudenį. „Neabejojame, kad festivalyje pasisemsime įkvėpimo“, – sako duetas.

Local Blood

„Roko naktų“ publikai pasirodys ir grupė „Local Blood“, susibūrusi 2014 metais, kai grupės vokalistas Šarūnas ir būgnininkas Žygimantas išsinuomojo studiją Vilniuje. Bendras susižavėjimas post-punk ir indie rock muzika jiems padėjo atrasti savitą skambesį.

Liepos pradžioje „Local Blood“ turėjo garbės apšildyti vieną mėgstamiausių savo grupių – „Son Lux“. Toliau kompanija daug dirba, nes jų laukia du dideli festivaliai – „Galapagai“ ir „Roko Naktys“.

Frank Fitts ©JusteUrbonaviciute

Vienas jauniausių roko scenos trijulių – „Frank Fitts“ taip pat labai laukiama festivalyje „Roko naktys“. Nors visi grupės nariai dar mokosi mokykloje, „Frank Fitts“ jau spėjo įsitvirtinti Lietuvos muzikos scenoje. Nuo susikūrimo 2011-iais grupė ištobulino savo garsą ir įgūdžius. Grupės vaikinai yra įkvėpti vakarietiškos kultūros, 90-ųjų alternatyvaus roko, o savo muziką priskiria garage rock revival krypčiai. 2016-ųjų gegužės mėnesį Vilniuje jie pristatė debiutinį EP „Everything‘s Fine“, kurį prodiusavo ir įrašė Snorre Berderud.

Festivalis „Roko naktys 2016“ šiemet pasiūlys susirinkusiems net tris scenas, gerokai daugiau pramogų nei iki šiol, ir kaip niekada daug sunkiosios muzikos spalvų ir atspalvių. Ypač laukiami festivalyje olandai, nešantys simfoninio rook vėliavą per pasaulį – grupė „Epica“ bei amerikiečių žvaigždžių rinktinė „Queen Kwong“. Bilietus galima įsigyti festivalio puslapyje rokonaktys.lt arba „Tiketoje“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.