RUSSIAN CIRCLES vėl gros Vilniuje

Spalio 25-osios vakaras muzikos klube „Pelėda“ bus dedikuotas postroko gelmei ir instrumentinei muzikai. Į Vilnių po keturių metų pertraukos sugrįžta pasaulyje plačiai žinoma grupė „Russian Circles“. Jų magiškos atmosferos ratus padės išjudinti ir atlikėja, violančelininkė, Helen Money.

russian_circles-by-paul_blau
„Russian Circles“ – 2004 metais Čikagoje, JAV gimęs projektas savo diskografijoje turintis 5 studijinius albumus, kupinus tamsių, melancholiškų, stiprių kūrinių, kurių natas kolektyvas yra grojęs profesionaliai ir jausmingai tempdamas stygas įvairiuose pasaulio miestuose. „Russian Circles“ muzika – tai balansavimas tarp šviesos ir tamsos, tvarkos ir chaoso, paprastumo ir eksperimento; tai laipsniškas kilimas iš subtilaus minimalizmo į sodrias kulminacijas. Švelnius ir melodingus gitarų garsus greitai keičia sunkūs ir metalizuoti rifai, galingi būgnų dūžiai. Visa tai atsispindi ir gyvuose „Russian Circles“ pasirodymuose, kurie yra ne tik įrašų pakartojimas, bet ir kūrybingos improvizacijos.

helen_money-by-jim_newberry

Helen Money (tikrasis atlikėjos vardas Alison Chesley) yra menininkė, užaugusi Los Andžele, savo instrumentą valdanti itin stipriai ir manipuliatyviai, tarsi iš naujo brėždama jo galimybių ribas. Atlikėja yra išleidusi keturis studijinius albumus. Paskutinysis jos darbas – bendraautorinis albumas su amerikiečių atlikėja ir dainų autore Jarboe. Helen apkeliavo pasaulį, scena dalijosi su „Portished“, „Earth“, Meshell Ndegecello ir Nina Nastasia. Helen Money – viena scenoje, emocinga, panirusi garsų lobyne, grožio ir tamsos sąskambiuose – tokią ją matysime jau šį rudenį „Pelėdoje“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.