Aiškėja, kas Vilniuje apšildys „Sabaton“: vardai intriguoja

Kai kiti tik fotografuojasi prie traktorių ūkanotuose gimtinės laukuose, švedų sunkiojo roko traktorius „Sabaton“ – jau pakeliui į Vilnių. Gruodžio 18 dieną pasaulinės šlovės muzikantai koncertuos Vilniaus „Lofte“. Šiandien organizatoriai skelbia, kad juos apšildys kitos dvi puikios grupės.

Kietą vakarą pradės „Sabaton“  tėvynainiai – power metal grupė „Veonity“ iš Švedijos, kurios kompozicijos paremtos energingais gitarų setais. Jų šaknims įtakos turėjo vėlyvųjų 1990-ųjų roko skambesys be jokių simfoninių priedų.

„Veonity“ susikūrė 2013-aisiais Anderso Sköldo, Samuelio Lundströmo ir Kristofferio Lidre iniciatyva. Juos sujungė meilė metalui ir svajonė kurti epinius gabalus, prieš kuriuos mirtis bejėgė.

Iš pradžių pabandę apšilti su trumpuoju albumu „Live Forever“, 2015-aisiais jie jau spaudė rankas su „Sliptrick Records“ ir išleido debiutinį albumą „Gladiator‘s Tale“, kuriame vokalistą Andersą, turėjusį pasitraukti dėl asmeninių priežasčių, pakeitė Branderis de Silva ir kartu prisijungė Joelis Kollbergas.

Šios sudėties grupė tais pačiais metais surengė sėkmingą turą per Rytų Europą, kurio įkvėpta vėl sugrįžo į įrašų studiją. Ten turėjo garbės dirbti su pačiu Ronniu Milianowicziumi („Shadowquest“, ex. „Dionysus“) ir įrašyti dar vieną konceptualų albumą, pasakojantį futuristinę, kosminę sagą. Gruodžio 18 dieną šią sagą „Veonity“ galės papasakoti lietuviams.

Mūsų publikai dėmesio tąkart  skirs ir pagrindinė „Sabaton“ apšildančioji grupė – italai „Game Zero“. Kaip dažnai nutinka menininkų pasaulyje, tokios grupės gimsta iš improvizacijų ir inspiracijų. Faktas, kad Markas Wrightas (ritmo gitara ir vokalas) bei Alexincubus (buvęs „Theatres Des Vampires“ narys, pagrindinė gitara) anksčiau ar vėliau turėjo susitikti. O kai tai įvyko, jie labai greitai suvokė, kad tik beprotiška aistra tam, ką darai, gali pagimdyti sėkmės vertą rezultatą, kuo ir tapo sunkiojo roko grupė „Game Zero“ (pavadinimas pasiskolintas iš lošimų žaidimo).

Tiesą sakant, jie įrašinėjo beveik spontaniškai, debiutiniame albume „Rise“ skamba pirmosios, ankstyviausios kūrinių „Time is Broken“, „Lions and Lambs“, „Fallen“ ir „Look at You“ versijos. Tačiau netrukus prie jų prisijungė būgnininkas Dave J. („Utopia“, anksčiau – „Dragonhammer“) ir bosistas Domino.

Susibūrę pilnu sąstatu jie ėmė žvalgytis prodiuserio, ir čia tučtuojau atsirado „Agoge Records“ savinininkas Gianmarco Bellumori, ir, kaip dažnai nutinka tokiose laimės istorijose, sutartis buvo pasirašyta nedelsiant. O ir grupė iškart tapo madinga dėl savo granitinių rifų ir bet ką pažadinančių melodijų.

Tuo pat metu įvyko dar vienas dalykas, viršijęs grupės narių lūkesčius ir, jei taip norite, prailginęs „laimingų atsitiktinimų“ sąrašą: į juos kreipėsi ne vaikiško animacinio filmo „East End“ kūrėjai – didžiulės kompanijos „CANECANE Srl“ ir „AMBI PICTURES“. Grupė gavo sukurti pagrindinę filmo dainą, o Markas Wrightas, be kita ko, visą garso takelį. Rezultato vardas – „The City With No Ends“. Šį įkvepiantį roko kūrinį prodiuserinė kompanija sutiko aplodismentais, ir buvo nutarta, kad tokia daina vainikuos filmą „East End“.

Dabar inspiracijos akmuo toliau rieda tokiu nebevaldomu greičiu, kad visi nauji kūriniai, atsiradę pakeliui, tampa sunkiojo roko hitais, kurie, tuoj atrodys, egzistavo visada.

„Game Zero“ ugnis, „Veonity“ futuristinės sagos ir „Sabaton“ gyva legenda Vilniaus menų fabrikui „Loftas“ stogą nukels gruodžio 18-ąją. Bilietus galima įsigyti interneto puslapyje rokonaktys.lt arba „Tiketoje“. Lapkričio 3 d. bilietai brangs.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.