KILKIM ŽAIBU XVIII: Festivalis KILKIM ŽAIBU pilnametystę švęs Žemaitijoje!

Kultūrinius tiltus tarp senųjų tradicijų ir šiuolaikinio alternatyvaus meno kuriantis festivalis KILKIM ŽAIBU kas keletą metų keičia dislokacijos vietą, svečiuojasi įvairiose Žemaitijos ir Žiemgalos gražios gamtos vietose. Po sėkmingos partnerystės su Lietuvos 2016 m. kultūros sostine Telšiais festivalis ir šiemet vyks Telšių raj., Varniuose, prie Lūksto ežero.

18-tas festivalis KILKIM ŽAIBU vyks 2017 m. birželio 29 – liepos 1 d., tris dienas ir tris naktis.

Į paskutinį birželio savaitgalį persikėlęs renginys tikrai nekeis savo koncepcijos. Nors festivalis ištrūks iš „Joninių“ savaitgalio, jis vyks trumpiausių naktų metu, tad vasaros saulėgrįžos šventimą mes ir toliau sėkmingai jungsime su šiuolaikinių menų inovacijomis.

Viena iš temų

Šiais metais viena iš kultūrinių tiltų temų bus Baltijos ir Skandinavijos šalių kultūrinis tapatumas.

Gilinsimės į Baltijos ir Skandinavijos šalis jungiančias sąsajas, istoriją, gyvenseną, mitologiją, simboliką. Analizuodami baltų ir skandinavų etninį identitetą demonstruosime genčių kultūrinį tapatumą, panašumus ir skirtumus. Festivalyje svečiuosis daug kolektyvų iš Skandinavijos šalių.

Festivalio apimtis

Praėjusiais metais apsilankę festivalyje jau žino, kiek daug gražios gamtos erdvių turi festivalis KILKIM ŽAIBU. Šiais metais vienas iš uždavinių bus dar kūrybiškiau išnaudoti festivalio vietovę. Teritoriją suskirstysime į atskiras kultūrines erdves. Bus atskirai įrengtos senovės, pramogų ir poilsio zonos. Muzikinė programa numatoma kaip niekada įvairiaspalvė. Koncertams bus įrengtos dvi atskiros profesionalios scenos, kuriose eklektiškai keisis atlikėjai nuo archainio folkloro iki ekstremaliausio meno atlikėjų iš įvairiausių pasaulio šalių.

Perspektyvos

Remdamiesi ilgamete patirtimi stengsimės sukurti platesnę senovinę edukacinę erdvę bei užtikrinti festivalio svorį stipriais aukšto meninio lygio atlikėjų koncertais. Jau galime užsiminti, kad festivalyje bus daug Lietuvoje dar nematytų ir matytų kokybiškos, ekstremalios ir pikantiškos muzikos kūrėjų iš viso pasaulio. Rengti renginį pasišventusių iniciatorių tikslas – išlaikyti ilgametį festivalį kaip Baltijos krašto etninį ir savitą kultūrinį reiškinį, kuris daugeliui iš mūsų būtų suvokiamas kaip renginys, reprezentuojantis gimtąjį kraštą, kaip fenomenas, kurį galima vertinti tarptautiniame lygmenyje. Festivalis išlieka atviras visiems norintiems prisidėti ir kryptingai žengia toliau pasirinktu sunkiosios muzikos gurmanų keliu.

Pirmieji dalyviai

 MGŁA – Lenkijos black metalo pažiba. Nors grupė jau daug metų buvo kviečiama apsilankyti „Žaibų“ renginyje, į Baltijos kraštą MGŁA atsigręžė tik šiais metais. Grupė į festivalį atvyks su pilna scenine įranga ir žada maksimalų dėmesį mūsų renginiui. Po festivalio KŽ grupė stabdo koncertų turus ir užsidaro darbams studijoje, kur atsiduos naujo albumo kūrybiniams procesams. O vėliau grupė bus dar sunkiau „pagaunama“, tad ryžomės – dabar arba niekada!

MÅNEGARM – viena žinomiausių viking black metalo grupių iš Švedijos. Nors esame glaudžiai sujungti su pastaruoju žanru, neslėpsime, 95 % visų šių dienų viking black kūrėjų mes tiesiog nematome KŽ scenos perspektyvoje, nes…, na yra tiesiog siaubingai neįdomūs. Laimei – MÅNEGARM tikrai nėra iš tokių! Atvirkščiai, šie švedai sugebėjo iškilti savame žanre kaip profesionalūs kūrėjai tiek idėjine, tiek muzikalia prasmėmis ir yra puikus pavyzdys visiems sekantiems iš paskos. Tiesiog stebimės, kad ši puiki grupė mūsų festivalyje svečiuosis dar tik pirmą kartą. Aukšta pakopa „Žaibų“ scenoje švedų vikingams jau rezervuota!

BOSSK – post atmosferinio sludge metalo atstovai iš Anglijos – ypatingas vardas „KŽ“ programoje. O ypatingi jie savo stilistiniu žaismu, ypatingai stipria atmosferika ir neeiline instrumentų tarpusavio darna. Be to, vokalinės partijos yra absoliučiai minimalizuotos – jos yra tik ten, kur muzika pasiekia absoliutų maksimumą. Ir tai yra neįtikėtina, kaip BOSSK instrumentiškumas sugeba šimtu procentų išlaikyti klausytojo dėmesį – taip yra, nes šie muzikantai tiksliai žino, ką nori pasiekti savo kūriniais.

 VALKYRJA – juodžiausio metalo atstovai iš Švedijos. VALKYRJA yra labai dažnai koncertuojanti grupė visame pasaulyje. Daugelis juos yra įpratęs vertinti kaip „gera, bet dar viena iš daugelio“ … Neapsigaukite! VALKYRJA jau išliejo savo prakaito upes. Be savo projekto – muzikantai groja tokiose gerai žinomose grupėse kaip: Amon Amarth, Grave, Ondskapt, Diabolical, Nominon, Hell Militia ir kt. Šiandien grupė yra tikrai aukštos prabos juodojo metalo komanda. Patikėkite – bus stipru!

AU-DESSUS – Lietuva. Tai emociškai įtraukianti simplistika, tuo pačiu ir gilus, šiurkštus ir griežtas skambesys. Post-black patiekalas su progresyvo prieskoniais. Tokie yra Au-Dessus – dar, galima sakyti, naujas lietuvių metalo scenos perliukas. 2015-aisiais išleidę debiutinį albumą, jie jau spėjo su juo apvažiuoti visą Europą, o šįkart pasirodys ir Kilkim Žaibu scenoje.

Žinoma, tai tik pirmieji vardai. Grupių sąrašas bus tikrai ilgas…

Pirminės aktualijos

Festivalis atsinaujinusioje dislokacijos vietoje išlieka nepriklausomas, pats sprendžia esminius organizavimo klausimus, vienas iš jų – maisto ir gėrimų tiekėjų atranka. Tai reiškia, kad šioje srityje paslaugų kokybė bus aukšta ir komfortas užtikrintas.

Apie senovinę programą, alternatyvias pramogas ir dalyvaujančius atlikėjus informuosime nuolat iki pat renginio dienos.

Pigiausi bilietai!

Pigiausi bilietai bus pardavinėjami festivalyje VILKŲ ŽIEMA, kuris vyks 2016 m. gruodžio 2 d. klube „Pelėda“, V. Mykolaičio-Putino g. 5, Vilniuje.

Pirmųjų bilietų kaina – 25 €!

 

Oficialiai bilietai prekyboje pasirodys nuo 2016 m. gruodžio 13 d. Bilietais prekiaus Bilietų Pasaulis (www.bilietupasaulis.lt). Bilietų kaina bus 30 €.

kz18pirmasplakatas

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.