„Sepultura“ vokalistas vieši Vilniuje: „Visi galvoja, kad aš krepšininkas!“

Šį vakarą Vilniaus „Siemens“ arenoje susiburs sunkiosios muzikos mylėtojai, kurie turės fantastinę galimybę išvien pamatyti visą metalo žvaigždyną: „Kreator“, „Soilwork“, „Aborted“ ir „Sepultura“. Šios grupės vokalistas Derrickas Greenas, šiuo metu esantis arenoje, davė interviu apie turą ir Lietuvą.

Green_Bleka

„Eto krūto!“ – išgirsti tokius žodžius iš amerikiečio vokalisto D. Greeno, kuris mūsų regione jau ne pirmą kartą lankosi su „Sepultura“ (kartais atvyksta neoficialiai) neturėtų būti keista, žinant, kad jo mylimoji – baltarusė.

„O mano eks-draugė buvo vokietė“, – nusijuokia Derrickas, su praeinančiais „Kreator“ vyrukais persimesdamas keliais žodžiais jų gimtąja vokiečių kalba.

„Lietuvoje mane daug kas palaiko krepšininku. Norėčiau juo būti“, – kalba 2 metrų ūgio Derrickas, apžiūrinėdamas Vilniaus krepšinio komandos „Lietuvos rytas“ atributiką.

Lietuvoje jam patinka. „Bet būtų žiauriai malonu, jei kada nors pasikviestumėte mus čia pagroti vasarą. Prašau! Nes visada atvažiuojame žiemą. Šitas šaltis verčia ilgėtis Brazilijos saulės“, – atvirauja vienos svarbiausių pasaulio metalo grupių vokalistas.

Ką tik jis su sėbrais koncertavo dar šiauriau. Į Vilnių „Sepultura“ atvyko iš Talino, prieš tai surengė anšlaginius koncertus Skandinavijos šalyse. „Man patinka Šiaurės ir Rytų Europos  publika. Galbūt šiauriečiai ir laikomi šaltesniais, bet tai niekaip negali būti taikoma metalistais. Šie žmonės kitokie. Jie domisi grupių istorija, sudėtimi, dainų tekstais, įsiklauso į tavo kūrybą. Visos tos intelekto tyrimais pagrįstos studijos yra teisingos: metalistai yra smalsūs žmonės, kuriems rūpi analizuoti, gilintis. Lietuvos publika irgi tokia. Labai gera pas jus sugrįžti“, – kalbėjo D. Greenas.

Lietuviams „Sepultura“ ketina pristatyti ir savo naująjį albumą „Machine Messiah“, kurį inspiravo visuomenės robotizavimas. „Girdime puikius atsiliepimus. Žmonės net šiek tiek nustebę, kad padarėme tokį darbą. Aš ir pats manau, kad nuo tada, kai esu grupėje (nors aš čia – jau visą amžinybę?!) tai tikrai yra toks albumas, kuriuo galime didžiuotis“, – sako Derrickas.

„Kreator“ šio turo metu taip pat pristato savo naujausią albumą „Gods of Violence“. „Tai fantastiška, kai tiek gerų grupių ir tiek šaunių darbų galima parodyti klausytojams. Man labai patinka naujausias „kreatorių“ darbas, kuris jau yra nr.1 Vokietijoje. O ir „Soilwork“, ir „Aborted“ – žiauriai geri vaikinai. Kai tokia įvairių stilių kombinacija, tai laukia nuostabus vakaras, kuris niekaip neatsibos. Tai bus plataus mosto koncertas. Mes turėsime didžiulę sceną, bus ką joje veikti. Aišku, aš atsivežiau ir savo didįjį būgną“, – teigė Derrickas.

Po koncerto Vilniuje jis žada susirasti savo mėgiamą restoraną sostinės senamiestyje. „Tai fantastinis, nepaprastas restoranas, kuriame buvo stebėtinai puikus vegetariškas maistas. O aš mėgstu skaniai pavalgyti. Prieš koncertą stengiuosi neperkrauti skrandžio, bet paskui – mielai. Džiaugiuosi, kad Mille Petrozza iš „Kreator“ – veganas, todėl mudu gauname dvigubai daugiau gero maisto!“ – kvatoja D. Greenas.

Koncertas šį vakarą prasidės pusę septynių ir tęsis iki vidurnakčio. Renginį karūnuos „Kreator“, paruošę pusantros valandos programą. „O rytoj mūsų lauks Varšuva. Polska Polska! Pirožki!“ – linksminosi grupės „Sepultura“ poliglotas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.