Metalo opera „KURBADS. SON OF THE MARE“

Šiaurės Latvijoje įsikūrusio miestelio Limbaži scenoje po atviru dangumi Lielezers 2017 m. birželio 3 dieną susitiks sunkusis metalas ir opera. SKYGORGER albumas „Kurbads“ bus sugrotas panaudojant daug papildomų elementų: pasitelkus šokėjus, pirotechniką, vizualizacijas vaizdo ekranuose, dekoracijas ir ne tik… Šis šeštadienis taps grandioziniu įvykiu grupės gyvenime ir didžiausiu šou – koncertu jos istorijoje!

Sunkiojo metalo operoje pasakojama legendinio Latvijos folkloro didvyrio Kurbads istorija. Sakmės apie valią, asmenybės tobulėjimą, kova su realiais ir įsivaizduojamais demonais persipina šiame populiariame liaudies pasakojime, kuriame nagrinėjamos temos aktualios ir šiandien. „KURBADS. SON OF THE MARE“ – tai šiuolaikinė pasakojimo interpretacija, kurios pastatymo metu gamtos elementai, tokie kaip vanduo ir ugnis, naudojami kartu su šiuolaikinėmis scenos technologijomis sukurs nepakartojamą vaizdą!

SKYFORGER vokalistas Peter sako: „Epinis pasakojimas apie Kurbads – tai tautinis paveldas, kuris mus pasiekė iš tolimųjų, mūsų protoindoeuropiečių protėvių laikų. Žmonės nebepasakoja šių istorijų, tik keli yra jas skaitę, todėl kas kitas, jei ne mes, turi puoselėti ir išsaugoti šį paveldą. Po tokių svarstymų gimė Kurbads LP ir būtent todėl mums patiko idėja paversti jį šou scenoje, taip supažindinant su Kurbads istorija dar daugiau žmonių. Tai bus didžiausias šou jau 22 metus trunkančioje grupės SKYFORGER istorijoje, nes prie mūsų scenoje prisijungs dešimtys aktorių, šokėjų ir kaskadininkų.

Jo pasakojimą papildo šou vadovė Inga Tropa: „Kurbads – autentiškas Latvijos superherojus. Jis nesustoja po savo pirmosios sėkmės ar pergalės, o toliau be baimės kovoja ir ieško savęs. Kurbads skatina mus nuolat žengti pirmyn, nes ir mes visi susiduriame su savo priešais, ne tik išoriniais, bet ir vidiniais demonais

Muzika: SKYFORGER
V
adovė: Inga Tropa
Scena: Uģis Bērziņš
Choreografija: Guntis Spridzāns
Pastatymas: Story Hub SIA.

Bilietus galima įsigyti per Biļešu serviss, kaina– 15 eurų (koncerto dieną – 20 eurų)

Šis šou – tai įvykių, skirtų Latvijos nepriklausomybės šimtmečiui pažymėti, dalis. Jį remia Limbaži miesto savivaldybė, Latvijos kultūros sostinės fondas, SWH Rock radijas , Tvnet.lv ir tinklalapis Draugiem.lv.

Scenos Lielezers adresas: Ievu iela 1, Limbaži, LV-4001

FB:https://www.facebook.com/events/2250044845220126/

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.