KILKIM ŽAIBU XVIII: išskirtiniai baltiškos scenos koncertai

Birželio paskutinį savaitgalį vyksiančio 18-to festivalio KILKIM ŽAIBU programa pasipildė baltiškos scenos atlikėjais. Du koncertai ypač išskirtiniai.

Lietuvos pagoniško metalo lyderių OBTEST negirdėjome jau labai seniai – šiuo metu vokalistas Deivis gyvena JAV. Tačiau tai tikrai nereiškia, jog grupė subyrėjo ar buvo pamiršta, ir jie tikrai neieško naujo balso. Jų pasirodymai yra labai reti ir vyksta tik esant ypatingoms progoms. Taigi visiems šių Lietuvos metalo veteranų fanams – neeilinė naujiena, vienintelis OBTEST koncertas 2017-aisiais vyks būtent KILKIM ŽAIBU scenoje!

Publikos numylėtiniai OBTEST gros pagrindinę festivalio dieną – šeštadienį, patogiu laiku didžiojoje scenoje. Nepraleiskite šios retai pasitaikančios progos pamatyti Lietuvos pagoniško metalo legendą gyvai!


Kita išskirtinė žinia senovinių motyvų gerbėjams – pristatome ir kitą Baltijos metalo pažibą – SKYFORGER, kurie pirmą kartą mūsų festivalyje atliks folk programą!

SKYFORGER yra garsūs ne vien tik kaip sunkiosios muzikos grupė. Prisiminkime, jog jie kažkada buvo ir beprotiškai gera folkloristų šutvė! 2003-iais šie latviai išleido puikų folkloro albumą „Zobena Dziesma“ (Kalavijo Giesmė). Po šio albumo sekė nedidelis turas, keli koncertai vyko ir Lietuvoje. Vėliau SKYFORGER perėjo prie sunkesnės muzikos.

Dabar, po 14 metų pertraukos, grupė nusprendė grįžti prie šaknų ir surengti mums išskirtinį pasirodymą supintą iš senovinių melodijų. Per visą 18-os metų Kilkim Žaibu istoriją, tai bus pirmasis kartas, kai mūsų broliai užlips ant scenos be gitarų. SKYFORGER ruošiasi nors trumpam mus perkelti į senovės baltų erdvę: pasirodymo metu ežero pakrantėje degs laužai, o orą užpildys senovinė karių giesmė.

Be minėtų kolektyvų prie festivalio programos taip pat prisijungė:

  • UGNIAVIJAS – bene stipriausia Lietuvos autentiško folkloro vyriška komanda, kuri stengiasi išlaikyti lietuviškų papročių bei autentikos dvelksmą muzikoje ir dainose;
  • RĀVA – perspektyvi Latvijos tamsaus folkloro grupė, kuri savo pasirodymus dažniausiai atlieka muziejuose ir istoriniuose mokymo įstaigų projektuose. Festivalyje KILKIM ŽAIBU grupė ruošiasi pristatyti naują eksperimentinę programą, kurioje senovinių Latvijos karo dainų atlikimui bus naudojami ir šiuolikiniai instrumentai;
  • ŪKANOSE – folk metalo komanda iš Vilniaus, atsinaujinusia sudėtimi ir išleidę savo pirmąjį albumą, neria į tolimesnes kūrybines sąvasties paieškas. Grupė domisi senąja lietuvių kultūra, folkloru bei tikėjimu, savo muzikoje pristato senąsias lietuvių dainas, sustiprindami jų skambesį sunkesnėmis aranžuotėmis;
  • PEKLA – pašėlusio rokenrolo grupė iš Šiaurės Lietuvos. Įkvėpta Motörhead, Accept, Venom ir pan., ši chebra varo smagų rokenrolinį metalą, persmelktą senų siaubo filmų dvasios ir kandžios, tačiau tuo pačiu ir šmaikščios socialinės kritikos;
  • AUTISM – trikdančiių ir nepatogių temų gvildentojai iš Vilniaus užburia savo muzikos gilumu, prieštaringų emocijų suvaldymu ir tiksinčios bombos ramybe. Grupė klausytojus veda  į transą pasitelkdami ne tik kerinčias post roko melodijas, bet ir įtikindami nepreikaištingai kokybiška instrumentine muzika. Tai tikra magija.

Festivalyje KILKIM ŽAIBU šiais metais bus įrengtos dvi profesionalios scenos, kuriose pakaitomis vyks koncertai tris dienas ir tris naktis. Neskaitant gausybės atlikėjų koncertų, gyvenimas virte virs ir senovinėje festivalio stovykloje. Savo apimtimi šių metų renginys bus bene didžiausias festivalio KILKIM ŽAIBU istorijoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.