Trakai – 07/31/17 – Trakų istorijos muziejus – ALICE COOPER (koncertas)

Kas
ALICE COOPER (koncertas)
When
Pirmadienis, 31 liepos, 2017
20:00 - All Ages Buy Tickets
Where
Kęstučio g. 4
Trakai
Other Info
amerikiečių roko ikona Alice Cooper surengs koncertą Lietuvoje. Įspūdingas tamsos princu ir šokiruojančio roko krikštatėviu vadinamo atlikėjo šou įvyks kitų metų liepos 31 d. Trakų pilies kieme. Tai paaiškėjo po to, kai šis koncertas buvo įtrauktas į pasaulines „Spending The Night With Alice Cooper“ gastroles.

Alice Cooper yra amerikiečių dainininkas, dainų autorius, muzikantas ir aktorius gimė 1948 m. Detroite, Mičigano valstijoje. Jis tapo vienu žinomiausiu visų laikų roko atlikėju pasaulyje, kurį įtakingas muzikos žurnalas „Rolling Stone“ vadina „mylimiausiu pasaulyje roko muzikos šoumenu“.

Sulaukęs 16-os metų, A.Cooper pradėjo muzikinę karjerą ir tapo šokiruojančio roko žanro krikštatėviu. Muzikantą išgarsino ne tik muzika, bet ir sau lygių neturintis koncertinis šou, kurį bent kartą gyvenime privalo pamatyti kiekvienas tikras melomanas. Įspūdingų koncertų metu scenoje naudojamos elektros kėdės, liejasi netikro kraujo upės, galingi pirotechnikos įrenginiai ir net veikianti giljotina.

Vincentas Damonas Furnieras, toks yra tikrasis muzikanto vardas, subūrė muzikantų grupę, kurią pavadino „Alice Cooper“. Rokeriai kritikų dėmesį į save atkreipė 1971 m. išleidę singlą „I‘m Eighteen“, o po metų pasaulinę šlovę pelnė daina „School‘s Out“. Po didžiulę komercinę sėkmę atnešusio albumo „Billion Dollar Babies“, grupė iširo ir V.Damonas, persikrikštijęs į Alice Cooperį, pradėjo sėkmingą solo karjerą.

Puikiais hitais „Poison“, „Hey Stoopid“, „Lost In America“ „It‘s Me“ išgarsėjęs atlikėjas, 2011 m. buvo priimtas į Rokenrolo šlovės muziejų. Įspūdingoje ceremonijoje A.Cooper dalyvavo kartu su savo draugu – smaugliu. Muzikantas per muziejaus naujų narių priėmimo ceremoniją Niujorke vilkėjo baltus krauju aptaškytus marškinius. Rokerį lydėjo grupė moksleivių, kurie drauge su juo atliko hitą „School's Out“.

2012 m. vykusiame specialiame Los Andžele įsikūrusio Muzikų instituto renginyje A.Cooper buvo suteiktas garbės daktaro titulas. Roko muzikantas buvo pagerbtas už jo indėlį menui: suteiktas antras garbės daktaro titulas. Kreipdamasis į klausytojus prestižinėje muzikos mokykloje, A.Cooper juokavo: „Dar vienas, ir galėsiu išrašinėti receptus“. Per savo karjerą muzikantas išleido 26 studijinius ir 11 koncertinių albumų, iš kurių šeši JAV yra parduoti auksiniais tiražais. Viso pasaulyje yra nupirkta daugiau nei 50 mln. A.Cooper įrašų.

Alice Cooper koncertą Trakų pilyje pristato didžiausias Baltijos šalių koncertų rengėjas „Live Nation Lietuva“, šįmet sostinėje surengsiantis kultinės britų grupės „The XX“ pasirodymą, Kaune – rekordinę radistų elektroninės muzikos fiestą „Radistai Future Arena Show“, didžiuosiuose šalies miestuose vyksiančius sparčiai populiarėjančio lietuvių atlikėjo „Daddy Was A Milkman“ albumo pristatymo koncertus. Kitąmet organizatoriai kviečia į retro muzikos karalių „Postmodern Jukebox“ pasirodymą, britų atlikėjo Tomo Odello koncertą ir į didžiausią 2017-ųjų šou Baltijos šalyse – Robbie Williamso pasirodymą Vilniaus Vingio parke.

Alice Cooper – „Poison“: https://youtu.be/Qq4j1LtCdww

« Back to the calendar

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.