Vilnius – 09/16/17 – Rock River Club – WINTERSUN (koncertas)

Kas
WINTERSUN (koncertas)
When
Šeštadienis, 16 rugsėjo, 2017
20:00 - All Ages
Where
Rock River Club (map)
Upės g. 9
Vilnius, Lietuva
Other Info
„Wintersun“ yra suomių epinio melodingo metalo grupė, susikūrusi Helsinkyje 2004 metais. Iš pradžių tai buvo grupės „Ensiferum“ vokalisto ir gitaristo Jari Mäenpää gretutinis projektas, nes ilgainiui šio muzikanto kūrybinis polėkis nebetilpo į pagrindinio kolektyvo rėmus.

„Wintersun“ skambesiui būdingas skandinaviškos folkloro muzikos harmonijos ir greitų gitarinių rifų derinys bei kombinuotas aštrus ir švelnus dainavimas. Nors Jari turėjo ambicijų debiutinį naujos grupės albumą įrašyti vienas pats, vis dėlto jam prireikė būgnininko, kuriuo tapo buvęs „Rotten Sound“ narys Kai Hahto, grupėje esantis iki šiol.

Kiti dabartiniai „Wintersun“ nariai – gitaristai Teemu Mäntysaari ir Asim Searah bei boso gitaristas Jukka Koskinen. Nors jų kūryboje skamba nemažai klavišinių, jų partijos įrašomos tik studijoje, nes iki šiol nepavyko rasti tinkamo pastovaus klavišininko.

Tuo metu Jari Mäenpää tebebuvo ir „Ensiferum“ gretose, kol 2004 metais visiškai sutapo šios komandos albumo pristatymo turas ir laikas studijoje, rezervuotas „Wintersun“ debiutinio darbo įrašymui. Tuomet muzikantas buvo tiesiog išprašytas iš „Ensiferum“ ir „Wintersun“ ne tik tapo vienintele jo paties komanda, bet tais metais įrašė ir išleido albumą jos pačios pavadinimu.

Jau 2006 metais grupės „Wintersun“ nariai ėmė kurti iškart 2 albumus, tačiau galiausiai gavosi tik vienas, „Time I“, ir to paties išleidimas užtruko net iki 2012 metų.

2017 metų sausio 4 dieną atskriejo visiems suomių „Wintersun“ gerbėjams džiugi žinia – įrašytas naujas, trečiasis albumas. Iškart paskelbta, kad tai nebus kadaise planuotas „Time II“, o visai naujas darbas pavadinimu „The Forest Seasons“. Jo išleidimas numatytas jau šią vasarą - liepos 21 d., o albumo pristatymo turo metu grupė pirmą kartą koncertuos ir Lietuvoje.

« Back to the calendar

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.