Bliuzroko trio „Twin Dragons“ Lietuvoje debiutuos iškart trimis koncertais

Tuos, kurie pasiilgo seno gero bliuzroko, turėtų ypatingai sudominti spalio mėnesio pradžia, kuomet į Lietuvą pirmą kartą atvyks vieni įdomiausių šio stiliaus atlikėjų „Twin Dragons“. Jie mūsų šalyje surengs net 3 koncertus: spalio 5 dieną – Vilniaus „Rock River Club“, spalio 6 d. – klube „Renginių oazė“ Kaune ir spalio 7 d. – klube „Ramybė“ Palangoje. Bilietus į visus 3 koncertus platina „Tiketa“ kasos ir internete.

 

„Twin Dragons“ yra galingas ir energingas tarptautinis heavy rock-blues trio, įkurtas 2002 metais jo lyderio ir vienintelio nekintančio grupės nario, vokalisto ir bosisto Nathanielio Petersono. Kiti du dabartinės grupės sudėties nariai – gitaristas Nazzarenoo Zacconi ir būgnininkas Joe Czekij.

Įtvirtinęs savo muzikinius įgūdžius dar ankstyvoje jaunystėje, Memfyje (JAV) gimęs N. Petersonas pradėjo groti ir bendradarbiauti su tokiais ryškiausiais 60-ųjų JAV muzikantais, kaip Mitch Ryder, Rusty Day, Jim McCartey, Tim Buckley, Jimmy Reed, Howlin Wolf, Iggy Pop ar Don Davis. Vėliau jo boso gitaros akordai akomponavo Keithui Richardsui iš „The Rolling Stones“ ar Ericui Claptonui. Jis niekada neapsiribojo kurio nors vieno muzikos stiliaus rėmais ir anksti įrodė, kad gali būti labai lankstus savo forma ir turiniu. Dešimtojo dešimtmečio pabaigoje jis penkerius metus buvo blues-rock legendų „Savoy Brown“ dainininkas ir bosistas.

Kolektyvas intensyviai koncertuoja, per metus visame pasaulyje surengdamas virš 100 koncertų įvairiose šalyse, ir net labai egzotiškose vietose. Dėl tokio intensyvumo kiti nariai grupėje nuolat keičiasi, tačiau jame visuomet grojo puikūs muzikantai. Pavyzdžiui, skirtingu laiku mušamuosius kolektyve valdė tokios roko žvaigždės, kaip Mike Terrana („Masterplan“, „Rage“, Yngwie Malmsteen, Tarja Turunen ir kt.), Tom Compton (Johnny Winter) ar Clive Bunker („Jethro Tull“).

Šiemet grupė „Twin Dragons“ pažymi 15 metų savo buvimo „kelyje“ sukaktį. Ta proga ji išleidžia rinktinį geriausių dainų albumą „Best of…“ ir rengia išplėstinį koncertinį turą Europoje, kuris truks rugsėjo 19 – spalio 31 d. Jo metu grupė pirmą kartą koncertuos Lietuvoje – ir iškart net trijuose mūsų šalies miestuose! Bliuzroko muzikos gerbėjai savo akimis galės įsitikinti grupės lyderio ir kitų trio muzikantų nežabota energija ir profesionalumu.

https://youtu.be/CF0JofzsGns

 

 

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.