Greičiausias pasaulio gitaristas Michaelas Angelo Batio šią savaitę koncertuos Lietuvoje

Jau šį ketvirtadienį startuos turas po Lietuvą, kuriame koncertuos išskirtinės grojimo technikos atlikėjas ir dviejų originalių vardinių gitarų autorius Michaelas Angelo Batio. Jis su savo grupe mūsų šalyje surengs net 3 koncertus: lapkričio 30 d. „Rock River Club“ Vilniuje, gruodžio 1 d. klube „Renginių Oazė“ Kaune ir gruodžio 2 d. klube „Ramybė“ Palangoje.

Bilietus į visus gitaristo M.A. Batio ir jo grupės koncertus parduoda „Tiketa“ kasos ir internete.

Michaelas Angelo Batio – greičiausias gitaristas pasaulyje – vadinamas tikra roko muzikos ikona. Galima žavėtis ne tik jo išskirtiniais, inovatyviais „gyvais“ pasirodymais, bet ir techninėmis naujovėmis, vadinamomis „MAB Over-Under technique“. Be to, jis yra 2 originalaus dizaino instrumentų autorius: tai dviejų grifų gitara „the V shaped twin “Double-Guitar“ ir keturių grifų gitara „Quad guitar“. Kurdamas dvigubą gitarą, jis užpatentavo specialius stygų elementus „string dampener“, o šios konstrukcijos instrumentas jau 2012 metais įtrauktas į „Rokenrolo šlovės muziejų“. Tuo tarpu keturgubą gitarą žurnalas „FHM Magazine“ įtraukė į 50 svarbiausių roko istorijos momentų sąrašą.

Gitaristo Michaelas Angelo Batio išrastas gitarinės muzikos „shred“ žanras dabar daugelio pasaulio gitaristų laikomas techniniu standartu. Jis padarė didelę įtaką pasaulinei gitaristų bendruomenei. M. A. Batio ne tik pakeitė požiūrį į gitarinę techniką, bet ir išvystė savitą grojimo šiuo instrumentu būdą. Jo pamokos įkvėpė daugelį kitų gitaristų, kurių tarpe – Tom Morello, John Petrucci, Dimebag Darrell, Michael Romeo, Corey Beaulieu, Herman Li ir kt. Daug muzikantų vadovaujasi šio gitaros meistro grojimo technikos koncepcijomis, mokydamiesi patys ir mokydami kitus. O dabar pasaulyje itin populiarios M. A. Batio gitaros valdymo instrukcijos „Speed Kills“ padėjo ištobulinti grojimo techniką jau kelioms gitaristų kartoms. Ne veltui vienos jų youtube įrašas turi 18 mln. peržiūrų. Dar daugiau – žurnalas „Guitar World“ šių instrukcijų DVD įtraukė į visų laikų geriausių vaizdo įrašų TOP 75 – ir tai yra geriausiai parduodama gitarinės technikos programa visame pasaulyje!

61-erių sulaukęs gitaros virtuozas M.A. Batio stebina neblėstančiu energijos užtaisu ir kūrybingumu – 2016 m. išleido jau dvyliktą studijinį albumą „Soul In Sight“. Tad nieko nestebina, kad sudėjus jo įrašų youtube peržiūras, jų susidaro net 100 mln.

Michaelas Angelo Batio tikrai nusipelnė epitetų „Ryškiausias gitaristas pasaulyje“, „Daugiau mašina, negu žmogus“, „Gitarinės technikos meistras“, „Praktiškai gitaros Dievas“ ir pan. Šio muzikanto pasirodymai scenoje išsiskiria muzikos įtaiga, atviromis emocijomis, nuoširdžiu bendravimu su publika. Ekstravagantiškojo gitaristo gerbėjai, apsilankę ankstesniuose jo koncertuose Lietuvoje, visa tai jau patyrė. Laikas tuo įsitikinti ir kitiems gitarinės muzikos mėgėjams, o tai bus galima padaryti visai netrukus, viename iš artėjančių trijų Michaelo Angelo Batio koncertų Vilniuje, Kaune ir Palangoje.

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.