KILKIM ŽAIBU XIX: pirmieji vardai

Festivalio organizatoriai informuoja:

Birželio paskutinį savaitgalį prie Lūksto ežero į paralelinį pasaulį atversiantis vartus festivalis KILKIM ŽAIBU šiemet namų darbus pradeda tikrai anksti. Vos praėjus 18-am festivaliui, mes jau susiformavome pagrindinius ateinančio festivalio kontūrus. Šiuo metu vyksta aktyvi dalyvių atranka, derybos, kūrybiniai procesai.

Su malonumu pristatome pirmuosius KŽ 19 vardus.

THYRFING – viking black metalo pasididžiavimas iš Švedijos! Daugiau nei 20 metų gyvuojanti grupė yra išleidusi 7 nuostabius albumus, turi aibę pasekėjų ir tiek kritikų, tiek gerbėjų yra laikoma viena solidžiausių komandų viking black metalo žanre. Kalbant apie muzikinę pusę, paminėtinas faktas, jog šios grupės garso prodiuseris yra Jens Borgen, žmogus, besislepiantis už Amon Amarth, Opeth ar Paradise Lost albumų.
Nuostabiais gyvais pasirodymais garsėjanti grupė yra labai saikingi žiniasklaidoje ir rodos nedaro nieko, kad būtų linksniuojami ir liaupsinami. Ir vis dėlto THYRFING yra geidžiami ir laukiami Viking metalo gerbėjų visame pasaulyje!
THYRFING koncertuoja ypač retai ir tik kruopščiai atsirenkamuose renginiuose. Džiaugiamės, kad festivalis KILKIM ŽAIBU grupei atrodo patrauklus – čia ji užims garbingą vietą vakaro programoje.

SAOR – atmosferinio folk metalo fanų širdis pavergusi komanda iš Škotijos. SAOR muzika  unikaliai elegantiška, gaivi ir turtingai išreikšta. Ši grupė – tai multiinstrumentalisto Andy Marshall kūrinys, kuriame pasireiškia keltų folkloro ir juodojo metalo dermė. Gausiai plečianti savo gerbėjų ratą, SAOR jau spėjo išleisti tris puikiai įvertintus albumus. Ir tai yra ta grupė, kuri praturtina folk metalo žanrą, įdeda dvasingumo akmenuką i žanro svarstykles, kuri padeda atsverti girtų trolių polkas. Primygtinai rekomenduojame.

APOCALYPSE ORCHESTRA
– viduramžių muzikos ir doom metalo magai iš Švedijos. Metalo kritikai jau spėjo paminėti šią jauną grupę šviežiausiuose 2017 metų albumų topuose. 2013 m užgimusi grupė – tikras gaivaus oro gurkšnis nusistovėjusioje pagoniško metalo terpėje. APOCALYPSE ORCHESTRA – tai mistiškas darinys, pinantis melodijų vijoklius iš senovinių instrumentų ir sunkių Doom’u persmelktų elektrinių gitarų, kuris suteikia galimybę susitikti akordams, kuriuos skiria net 800 metų.

MENTOR
– tikra energetinė bomba iš Lenkijos! Pirmasis susipažinimo įspūdis gali sukelti asociacijas su patrakėliais Kvelertak. Bet neapsirikite! Šie vyrai savo muziką kala greičiau, sunkiau ir energingiau!  MENTOR tiesiog pasineria į šventvagišką ir tiesmukišką sunkiojo metalo sūkurį. Kol kas vienintelis jų albumas „Guts, Graves and Blasphemy“ (2016) – tai „garsų pornografija tiems, kam patinka greitai ir stipriai“.

HAVUKRUUNU
– „spygliuočių karūna“ iš Suomijos. Taip verčiamas grupės pavadinimas iš suomių kalbos, kuria grupė atlieka ir visus savo kūrinius. Šią perspektyvią komandą jau daugelis metalo fanų tituluoja žymiųjų Moonsorrow kelio pratęsėjais. Ir tikrai ne be reikalo. HAVUKRUUNU nemažiau tamsūs, poetiški, pergalingi ir nuoširdūs. Dėliodami delionę iš triuškinančio pagoniško metalo ir atmosferiškų akustinių folkloro motyvų, šie suomiai prideda ir beprotiško heavy metalo vaibo. Taip jie sukuria agresyvaus didingumo atmosferą, kuri įsikuria klausytojo viduje ilgam. HAVUKRUUNU – tai tiesiog nepaneigiama energija, simplistinė atmosfera, kuri apima viską, ko gali reikėti tam, kad norėtum perklausyti jų albumus kad ir šimtą kartų.

Tai tik pirmieji vardai. Muzikinė festivalio programa numatoma tikrai įvairiaspalvė. Koncertams bus įrengtos dvi atskiros profesionalios scenos, kuriose eklektiškai keisis atlikėjai nuo archainio folkloro iki ekstremaliausios muzikos grupių. Festivalyje svečiuosis daugiau nei 30 kolektyvų iš įvairiausių šalių, kurių tarpe garsūs pasaulyje vardai!

Pigiausius bilietus po 30 € į renginį bus galima įsigyti gruodžio 2 d., Vilniuje, klube „Pelėda“ vyksiančiame žiemos metalo festivalyje VILKŲ ŽIEMA 4!

https://www.facebook.com/events/169346763641955/
Bilietai internetu kainuoja – 35 €.
Šeimos bilietai – 55 €

Norintiems „žaibuoti“ pigiau, patariame bilietais pasirūpinti iš anksto, nes bilietai vėliau bus brangesni.

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.