Kalėdinę savaitę Lietuvoje koncertu pradės šveicarai „Eluveitie“ su dviejų grupių palyda

Jau ateinantį pirmadienį atsinaujinęs šveicarų folk-rokerių kolektyvas „Eluveitie“ sugrįžta į Lietuvą – šį kartą neseniai išleisto naujo albumo „Evocation II – Pantheon“ pristatymui. Po paskutinio pasirodymo jų jau pasiilgę gerbėjai gruodžio 18 d. grupę galės pamatyti vieninteliame koncerte Vilniaus „Rock River Club“. Kartu pasirodys dar dvi grupės – jų tautiečiai „Silent Circus“ ir italai „Even Flow“.

Bilietus į šių grupių koncertą platina „Tiketa“ kasos ir internete.

Grupė „Eluveitie“ – vadinamosios „the new wave of folk metal“ atlikėjai – kartu jau 15 metų. Jie išgarsėjo originaliu sunkiosios muzikos deriniu su keltišku folkloru. Simpatijas keltų kultūrai dar išreiškia senovės mitologijos motyvais dainų tekstuose, kai kurie jų skamba specifinė galų kalba. O pats grupės pavadinimas, pasak senovinių etruskų užrašų, reiškia „šveicariškas“. „Eluveitie“ išsiskiria ir narių gausa – jų scenoje net devyni. Ir nors iš originalios sudėties po pastaruoju metu įvykusių pokyčių liko vienintelis grupės įkūrėjas, vokalistas ir multiinstrumentalistas Chrigelis Glanzmannas, nauji kūrybiniai vėjai, atrodo, „Eluveitie“ tik į naudą.

Grupę „Eluveitie“ koncertinėse „The Panteon“ gastrolėse, kuriose ji pristato aštuntąjį studijinį albumą, lydi dar vienas šveicarų kolektyvas – tai modernaus metalo atlikėjai „Silent Circus“. Jie išsiskiria tuo, kad sėkmingai derina senąjį heavy metalą su šiuolaikinio skambesio elementais, o dainų tekstai byloja apie asmenines patirtis. Sunkus, bet atmosferinis ir melodingas gitarų skambesys papildomas savotišku vokalisto Peterio Halerrio balsu, taigi girdime įdomius, dėmesį pritraukiančius sąskambius. „Silent Circus“ yra ambicinga naujos bangos sunkiosios muzikos grupė, kuri tikrai turi ką naujo pasakyti šios muzikos scenoje. Jie veiklūs septynerius metus ir įrašė 2 albumus, kurių naujausias – šių metų pradžioje pasirodęs „Rise and Fall“.

„Eluveitie“ koncertus Baltijos šalyse pradėti patikėta italų progresyvaus roko kvartetui „Even Flow“. Tai 1999 m. brolių Pietro Paolo ir Giorgio Lunesu suburtas kolektyvas. Muzikantai sako, kad grupės pavadinimas geriausiai išreiškia jų emocijas ir kūrybines idėjas. Debiutinį EP „Dream Weaver“ grupė išleido tik 2008 metais, bet jis iškart buvo labai palankiai įvertintas muzikos kritikų ir roko melomanų. Vėliau pasirodė keli pilnametražiai studijiniai albumai, kuriuos pristatydami „Even Flow“ ėmė aktyviai koncertuoti su žymiais atlikėjais, kurių tarpe „Orphaned Land“, „Serious Black“, „Firewind“, „Katatonia“ ir kt.

Naujausio šveicarų „Eluveitie“ albumo pristatymui paskelbtos gastrolės sulaukė itin didelio susidomėjimo, taigi orgnizuotos dvi jų dalys. Gitaristas Jonas Wolfas pažymi, kad albumas labai gerai vertinamas, vasarą grupė dalyvavo festivaliuose, o dabar tęsia Europos turą. Grupių „Eluveitie“, „Silent Circus“ ir „Even Flow“ koncertą jau pirmadienį, gruodžio 18 dieną, pamatys visi, apsilankę Vilniaus „Rock River Club“.

 

 

Related Images:

2 thoughts on “Kalėdinę savaitę Lietuvoje koncertu pradės šveicarai „Eluveitie“ su dviejų grupių palyda

  • 2018-01-01 at 14:18
    Permalink

    Ar bus nuotraukos iš koncerto?

    Reply
    • 2018-01-02 at 09:45
      Permalink

      Bus. Kaip tik šiuo metu jos tvarkomos

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.