KILKIM ŽAIBU XIX: festivalyje išskirtinį pasirodymą surengs MORTIIS !

MORTIIS yra ilgai gyvuojantis menininkas su daug įvairių veidų. Metalo gerbėjams jis visada pirmiausia bus Black Metal legendų Emperor bosistas, įrašęs su jais pirmąjį EP ir splitą su Enslaved. Pasak Mortiis (arba Håvard Ellefsen), tuomet jis pajautė jog Emperor stokojo stipraus magijos arba okultizmo elemento, kas ir vedė prie kito jo evoliucijos žingsnio, dabar jau puikiai atpažįstamo demoniško solo įvaizdžio.

Ambient/Darkwave fanams, jis visada bus „tamsios požemių muzikos“ pionierius. Kalbame ne tik apie jo darbus su MORTIIS, tačiau ir su Vond, Fata Morgana ir Cintecele Diavolui. Šis jo karjeros laikotarpis dažnai žinomas kaip „Era I“. Kaip visad besikeičiantis chameleonas, Mortiis į naują tūkstantmetį įžygiavo sukūręs vienus geriausių Goth Electropop kūrinių (pagalvokite vien apie hitą Parasite God iš „The Smell of Rain“), toliau kūrė stiprų industrinį metalą. Jo dainos visuomet buvo persmelktos įniršiu, sumišimu, perkreipta elektronika, purvinomis gitarų partijomis ir aršiu, lyg kankynių paveiktas, vokalu.

Kas tikrai yra nepaneigiama, MORTIIS pats vienas pastatė visą „paralelinio pasaulio“ idėją pateikdamas viską per savo herojų ir atomsferinę, klaikią požemių muziką. Kilkim Žaibu XIX scenoje ir dar kelių kruopščiai atrinktų pasirodymų aplink pasaulį metu, Håvard Ellefsen pasiūlys unikalią galimybę vėl aplankyti tamsiausius 90-uosius: MORTIIS pristatys gyvą klasikiniu tapusio Cold Meat Industry išleisto albumo „Ånden Som Gjorde Opprør“ (Siela, kuri maištavo) reinterpretaciją. Šiuo metu „Era I“ kūryba yra perleidžiama, todėl ir išgirsime būtent šią muziką.

Mortiis teigia: „Aš ne tik noriu įrašyti albumą tokį, koks jis buvo 1994-aisiais, tačiau ir atrasti bei iškelti viską į šios dienos šviesą, išlaikydamas atmosferą bei originalų skambesį.“

Šio pasirodymo garbei, MORTIIS siūlo parsisiųsti „Ånden Som Gjorde Opprør“ nemokamai: http://asgo.mortiis.com/

Festivalis Kilkim Žaibu ruošia dar ne vieną sunkiai nuspėjamą naujieną. Nepraraskite budrumo ir sekite info.

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.