Vilnius – 03/01/18 – Pramogų salė „Vakaris Vilnius“ („Pramogų bankas“, 3 aukštas) – SCOTT HENDERSON TRIO (koncertas)

Kas
SCOTT HENDERSON TRIO (koncertas)
When
Ketvirtadienis, 1 kovo, 2018
20:00 - All Ages Buy Tickets
Where
Pramogų salė „Vakaris Vilnius“ („Pramogų bankas“, 3 aukštas) (map)
Pamėnkalnio 7
Vilnius, Lietuva
Other Info
Ne kiekvienas muzikantas nusipelno tokių titulų solidžiuose profesiniuose leidiniuose. Taip yra pagerbtas legendinis amerikiečių džiazo ir bliuzo gitaristas Scottas Hendersonas. Bet tai vos pora iš daugelio kitų šio muzikanto įvertinimų, todėl „Scott Henderson Trio“ pirmieji istorijoje koncertai Lietuvoje sudomins daugelį fanų. O jų 2018 metais pirmą kartą mūsų šalyje pasirodysiantis kolektyvas surengs net tris: kovo 1 d. – pramogų salėje „Vakaris“ Vilniuje, kovo 2 d. – klube „Renginių Oazė“ Kaune ir kovo 3 d. – klube „Ramybė“ Palangoje.

Bilietus į visus “ Scott Henderson Trio“ koncertus platina „Tiketa“ kasos ir internete.

„Scott Henderson Trio“ – tai naujausia gitaros virtuozo Scotto Hendersono grupė, kurioje ritmo sekciją palaiko boso gitaristas Romainas Labaye ir būgnininkas Archibaldas Ligonniere. Šis trio koncertinėse gastrolėse Europoje pristatys kol kas paskutinį jų albumą, 2015 metų darbą „Vibe Station“.

Šiandien 1954 m. gimusio ir bliuzroko didžiausio populiarumo metais užaugusio Scotto Hendersono talentas nekelia abejonių. O pirmą kartą į rankas gitarą jis paėmė dar ankstyvoje vaikystėje. Pirmiausia jo muzikinį skonį ir grojimo pobūdį formavo roko, bliuzo, funky ir soul muzika. Kiek vėliau, dėka tokių muzikantų, kaip Johnas Coltrane, Miles Davis ir kt., jis susidomėjo ir džiazu. Tačiau širdyje Scottas Hendersonas yra daugiau bliuzo gitaristas.

Ankstyvame savo muzikinės karjeros laikotarpyje Scottas Hendersonas pradėjo groti grupėje „Tribal Tech“, su kuria ir išgarsėjo kaip talentingas ir originalus muzikantas. Šioje grupėje jis išbuvo net 30 metų ir su ja išleido 10 albumų. Dar dalyvaudamas „Tribal Tech“ veikloje, Scottas pradėjo įrašinėti ir solinius albumus, jų iki šiol turi 5, o naujausias studijinis jo grupės darbas yra 2015 metų „Vibe Station“. Dar 2 albumai įrašyti su „Vital Tech Tones“ komanda. Tai pat Scottas Hendersonas yra grojęs su smuikininku Jeanu-Lucu Ponty, boso gitaristu Jeffu Berlinu, projekte „Weather Report’s Joe Zawinul“ ir buvo originalus grupės „Chick Corea Elektric Band“ gitaristas. Be to, jo gitaros rifus dažnai girdime kitų atlikėjų darbuose. O jo mokomosios knygos, kurių naujausia – „Jazz Guitar Chord System“, yra moderniausias būdas studijuoti džiazo harmonijos ypatumus.

Albume „Vibe Station“ ypatingai atsiskleidžia išskirtinis Scotto Hendersono kaip džiazo ir bliuzo gitaristo braižas. Ir nors jis nubrėžia aiškią liniją tarp šių muzikos žanrų, savo gitarinei technikai pritaiko geriausias jų abiejų manieras. Jo grojimas iš dalies apjungia tokių iškilių muzikantų, kaip Jimi Hendrixas ar Stevie Ray Vaughanas, gitarų šėlsmą ir nuosaikią Herbie Hancocko instrumento skambesio harmoniją. Visa tai kitų metų pavasario pradžioje galės išgirsti ir Scotto Hendersono gerbėjai Lietuvoje, jo grupės koncertuose Vilniuje, Kaune ir Palangoje.

« Back to the calendar

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.