Melodingieji suomiai „Insomnium“ šį šeštadienį koncertuos pilname klube Vilniuje

Jau šį šeštadienį į Lietuvą net po 15 metų pertraukos sugrįžta čia nemažą gerbėjų ratą jau spėjusi suburti suomių melodingo metalo grupė „Insomnium“. Kartu pasirodys ne mažiau nusipelniusi grupė „Tribulation“ iš Švedijos ir jaunas, bet ambicingas kolektyvas „Art Of Deception“ iš Norvegijos. Vienintelis trijų Skandinavijos komandų koncertas įvyks kovo 17 d. „Rock River Club“ Vilniuje. Bilietus į šį renginį platina „Tiketa“ kasos ir internete, tačiau bilietų liko nedaug.

Pernai dvidešimtmetį atšventęs suomių tradicinio melodingo metalo atlikėjų kvartetas „Insomnium“ gerokai skiriasi nuo kitų panašaus stiliaus grupių kūrinių tematika ir muzikos skambesio gilumu. Savo ypatingą kūrybinį polėkį 2016 m. jie vainikavo išskirtiniu septintuoju studijiniu albumu „Winter‘s Gate“. Tai pirmasis jų konceptualus leidinys, kurį sudaro ištisinis 40-ies minučių trukmės kūrinys – įspūdinga saga apie vikingų žygius. Visada stebinę savo muzikos įtaiga, šįkart vaikinai nėrė dar giliau. Melodingą death metalą jie praturtino doom, progressive ir net black metalo motyvais, ir padarė tai itin skoningai. Taigi išskirtinė atmosfera ir dar nepatirtos emocijos, klausantis viso „Winter‘s Gate“ albumo atlikimo „gyvai“ garantuotos. Šiuo metu tęsiasi jo pristatymo gastrolės, kurių metu „Insomnium“ su dviem lydinčiomis grupėmis koncertuos ir Lietuvoje.

Grupė „Tribulation“ susibūrė 2005 metais Arvika mieste Švedijoje. Šis kvartetas nuo 2009 metų išleido 4 studijinius albumus. Belaukiant naujo, šiemet sausio mėnesį pasirodžiusio ketvirtojo leidinio „Down Below“, jie 2016 ir 2017 metais dar išleido 2 EP. Sulig trečiuoju pilnametražiu darbu, 2015-ųjų „Children of the Night“, komanda ėmė tolti įprasto death metalo žanro –į savo skambesį įjungė heavy metalo, psichodelinio bei gotikinio roko elementų, kas iš esmės pakeitė jų muzikos atmosferą. Dainų tekstuose tuomet irgi įvyko pokyčių – juose ėmė įsigalėti okultinės bei mitologinės temos, ir visa tai suteikė dainoms dramatiškumo bei papildomo išraiškingumo. Rizikuodami atgrasyti dalį konservatyvių senųjų savo gerbėjų, „Tribulation“ vaikinai jų anaiptol neprarado, dargi pritraukė nemažai naujų. Galbūt dėl to, kad nepaisant gana „tamsių“ siaubo dramų, religinių peripetijų ir nekromantinių užmačių savo dainose, šie švedai sugeba itin taikliai paliesti besiklausančių jų muzikos emocijas. Todėl koncertuose jie atrodo itin patraukliai, dar ir dėl specifinio sceninio grimo. Grupėje groja trys senbuviai – vokalistas ir bosistas Johannesas Anderssonas ir gitaristai Adamas Zaarss bei Jonathanas Hultenas, o prie būgnų komplekto pernai sėdo naujas narys Oscaras Leanderis.

Trečioji grupė, kuriai patikėta pradėti kovo 17-osios koncertą – norvegų melodingo metalo atlikėjai „Art Of Deception“. Jie susibūrė 2012 metais Stavanger mieste ir taip pat groja keturiese. Tai dainuojantys gitaristai Marius Ofstadas bei Sindre Wathne Johnsenas, boso gitaristas Patrickas Ivanas Rorheimas ir būgnininkas Einaras Petersenas. Kol kas jų diskografijoje yra du leidiniai – 2013-ųjų EP „A World In Fire“ ir pilnas studijinis albumas „Shattered Delusions“, pasirodęs 2016 metų vasarą. Šis jaunas, bet ambicingas kolektyvas tikrai nepadarys gėdos kartu koncertuojantiems labiau patyrusiems bendražygiams. Vienintelis grupių „Insomnium“, „Tribulation“ ir „Art Of Deception“ koncertas įvyks kovo 17 d. Vilniaus „Rock River Club“.

 

 

 

https://youtu.be/8_KkfhiR-5M

 

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.