Vilnius – 03/17/18 – Rock River Club – INSOMNIUM (koncertas)

Kas
INSOMNIUM (koncertas)
When
Šeštadienis, 17 kovo, 2018
19:00 - All Ages Buy Tickets
Where
Rock River Club (map)
Upės g. 9
Vilnius, Lietuva
Other Info
„Insomnium“ yra suomių tradicinio melodingo metalo atlikėjų kvartetas, susibūręs 1997 metais Joensuu mieste. Per 20 gyvavimo metų grupės sudėtis pakito nežymiai, o jos centrinė ašis visada buvo vokalistas/bosistas ir pagrindinis dainų autorius Niilo Sevänen‘as. „Insomnium“ iš skandinaviškų panašaus stiliaus grupių nuo pat pradžių išsiskyrė kūrinių tematika: joje dominuoja tamsa, šaltis, liūdesys, skausmas - ir visa tai suderinta su atšiaurios vietinės gamtos aprašymu.

Po dviejų 1999 ir 2000 metais pasirodžiusių demo įrašų, grupė 2002 metais išleido debiutinį pilną studijinį albumą „In the Halls of Awaiting“. Šis buvo itin išgirtas muzikos kritikų, ir tai lėmė puikų startą tolimesnei muzikantų karjerai. Šį albumą „Insomnium“ jau kitais metais pristatė ir Lietuvoje, o koncertą Vilniuje grupė iki šiol prisimena kaip pirmąją savo koncertinę išvyką į užsienį!

„Insomnium“ aukštą kūrybinę kartelę geriausiai įrodo jų nuo pat pirmo albumo sudarytos leidybinės sutartys su solidžiomis kompanijomis: iki 2011 m. su „Candlelight Records“, po to – su „Century Media Records“.

Vėliau grupės diskografiją papildė 2 EP, 4 singlai, rinktinis ir su kita grupe išleistas split albumai, o taip pat 6 studijiniai leidiniai, kurių naujausias – 2016-ųjų „Winter‘s Gate“. Šis ypatingas tuo, kad jame įrašytas vienintelis 40-ies minučių 7 dalių trukmės kūrinys-siuita, įkūnijantis stebėtinai gilias ir įtaigias Niilo Sevänen‘o kūrybines fantazijas.

Grupė „Insomnium“ yra koncertavusi gastrolėse su grupėmis „Paradise Lost“, „Before The Dawn“, „Epica“ ir dalyvavusi įvairiuose sunkiosios muzikos festivaliuose. Šiemet savo veiklos dvidešimtmetį muzikantai vainikavo pasirodymu didžiausiame Europos metalo festivalyje „Wacken Open Air“. Atlikdami tą vienintelį naujausio albumo kūrinį, jie patraukė ištisos žiūrovų minios dėmesį. Atėjo laikas „Winter‘s Gate“ ir kitus garsiausius grupės kūrinius išgirsti scenoje ir Lietuvos publikai?

« Back to the calendar

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.