Geros naujienos metalistams: legendinis M. Cavalera su „Soulfly“ grįžta į Lietuvą!

Kitados Maxo Cavaleros vardas buvo visomis šaknimis suaugęs su „Sepultura“. Bet tai – jau sena istorija. Vos išsiskyręs su brazilų metalo pionieriais, jis susikūrė kitą grupę – „Soulfly“, ir nuo 1997-ųjų su ja verda plieną savo spragsinčios energijos kubile. Liepos 19-ąją „Soulfly“ atvyksta į Vilnių ir čia suburs visus sunkiosios muzikos gerbėjus po nerimstančių „Roko naktų“ vėliava.

1996-aisiais su trenksmais palikęs grupę „Sepultura“, vokalistas, gitaristas ir dainų autorius Max‘as Cavalera automatiškai ėmė formuoti kitą savo muzikinį šedevrą, ultra sunkaus skambesio „Soulfly“. Pradžia buvo kruvina. Negana to, kad Maxas turėjo palikti vieną kiečiausių pasaulio metalo grupių, kai pats reikšmingai prisidėjo prie jos susikūrimo 9-ajame dešimtmetyje, tai dar kažkaip reikėjo susigyventi su faktu, kad jo posūnis Dana Wellsas, su kuriuo siejo labai artimas ryšys, buvo nužudytas.

Naudodamas muziką kaip terapiją, kad įveiktų depresiją, ir puoselėdamas idėją sukombinuoti garsą ir sielos reikalus, jis sukūrė grupę „Soulfly“, į kurią pasikvietė būgnininką Roy‘ų „Rata“ Mayorgą iš „Thorn“ ir gitaristą Jacksoną Bandeirą iš „Chico Science“. Sudėtį vainikavo buvęs jo „Sepultura“ kelionės bendražygis, bosistas Marcello D. Rappas.

Vėliau „Soulfly“ muzikantai ne kartą keitėsi, bet priekyje visada buvo M. Cavalera, hipnotizuojantis savo sceniniu pajėgumu. „Soulfly“ pradėjo groti nu-metal (pirmame albume „Soulfly“ ir po jo išleistame „Primitive“), kuris buvo žiauriai populiarus. Vėlesni albumai, pradedant „Dark Ages“, pridėjo agresyvesnių akordų, thrash ir death metal skambesio, kuris šauniai pynėsi su Pietų Amerikos genčių akcentais. Šiandien „Soulfly“ yra garbinami dėka jų firminio metalo „grūvo“, kuriam turėjo įtakos viso pasaulio muzika.

https://www.youtube.com/watch?v=0Sl5-Cl6LOo

Cavalera be savo pozicijos „Soulfly“ priekiniame fronte, užsiėmė įvairia kita veikla, gana neįprasta metalo ikonoms, netgi nusifilmavo „Sprite“ reklamoje gimtojoje Brazilijoje. Jo vaikai augo, šeima visada buvo šalia, kas šiam metalo pasaulio autoritetui amžinai bus pirmoje vietoje.

2012-ais, pasirodžius jų 8-am albumui „Enslaved“, „Soulfly“ iškeliavo į turą „Maximum Cavalera“. Neskaitant Cavalerų apšildančiose grupėse, jų pasidvigubino ir „Soulfly“ sudėtyje: būgnininkas Kinkade, paskelbęs, kad išeina į pensiją, savo vietą užleido jauniausiam Maxo sūnui Zyonui Cavalerai. Pasikeitė ir leidėjai – 2013 metais albumą „Savages“ išleido jau kompanija „Nuclear Blast“, kaip ir „Archangel“, pasirodžiusį 2015-aisiais.

Vilniuje „Soulfly“ jau dukart grojo, ir kiekvieną kartą su gerbėjais išsiskirdavo apsikeitę pačiais geriausiais įspūdžiais. M. Cavalera gyrė Vilniaus miesto grožį ir jaukumą, o publika žavėjosi tokiu jo vidiniu karščiu, kuris bet ką uždegs ir išlydys.

Liepos 19-ąją M. Cavalera su „Soulfly“ savo kosminės dinamikos metalą lydys Vilniuje, menų fabrike „Loftas“. Bilietus platina rokonaktys.lt.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.