Vilnius – 09/30/18 – Šv. Jonų bažnyčia – EIVØR (full band) (concert)

Kas
EIVØR (full band) (concert)
When
Sekmadienis, 30 rugsėjo, 2018
19:00 - All Ages Buy Tickets
Where
Šv. Jonų bažnyčia (map)
Šv. Jono g. 12
Vilnius, Lietuva
Other Info
Eivør Pálsdóttir, muzikos pasaulyje geriausiai žinoma savo vardu Eivør, yra vokalistė, dainų autorė, instrumentalistė, pasižyminti reto grožio ir galingumo balsu. Jos kūrybos paletė varijuoja nuo farerų muzikos ištakų, tradicinių baladžių iki džiazo, country, folk, europietiškos klasikinės muzikos, bigbendams būdingo stiliaus, trip hop atspalvį turinčio roko ir elektroninės muzikos. Visus šiuos eksperimentinius motyvus apjungiantį unikalų stilių atlikėja įvardina folktronica pavadinimu, kuriam pilnai išsiskleisti padeda nuoširdūs ir lyriški dainų tekstai, atliekami farefų, anglų bei islandų kalbomis.
„Kiekvienoje situacijoje, į kurią patenki, yra muzikos“, – teigia Eivør, kalbėdama apie įkvėpimo šaltinį ir tai įrodo savo pačios kūryba. Žemiškų dalykų inspiruota, tačiau šiaurietiškai paslaptinga, įtraukianti ir emocinga muzika atveria jautriausias klausytojų širdies kerteles bei leidžia ją patirti tarsi savo pačių gyvenimą. Jos balsas unikalus savo intymumu, virtuoziškumu ir nepaprasta spalvų gama, o jaudinantys gyvi pasirodymai žavi Eivør skleidžiama gera nuotaika bei šiluma.
Eivør pelnyti apdovanojimai yra iškalbingi ir įvairūs: nuo Farerų metų žmogus (2004 m.) iki geriausios moters dainininkės titulo „Planet Awards“ apdovanojimuose (2006 m., 2009 m.), geriausios Danijos folk muzikos dainininkės įvertinimo (2006 m.), trijų – geriausios moters dainininkės, atlikėjo ir albumo – laimėjimų 2013 m. „Planet Awards“, „Nordic Council Music Prize“ nominacijos (2013 m.), DJBFA (Danijos džiazo, beat ir liaudies muzikos autorių) apdovanojimo 2013 m.

ATLIKĖJAI
Eivør Pálsdóttir - vokalas, akustinė gitara
Mikael Blak - bosinė gitara, klavišiniai
Høgni Lisberg - būgnai

PASIKLAUSYMUI
https://www.youtube.com/watch?v=9nNGKK_tv44
https://www.youtube.com/watch?v=YgfeiuDAlZE
https://www.youtube.com/watch?v=LpiFmZLICgM

DAUGIAU INFORMACIJOS
www.eivor.com
www.gmgyvai.lt

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.