Vilnius – 11/05/18 – Kongresų rūmų salė – DAKHA BRAKHA (concert)

Kas
DAKHA BRAKHA (concert)
When
Pirmadienis, 5 lapkričio, 2018
19:00 - All Ages Buy Tickets
Where
Kongresų rūmų salė (map)
Vilniaus g. 6/16
Vilnius, Lietuva
Other Info
Taip, į Vilnių atvyksta „Dakha Brakha“! – world muzikos kvartetas iš Ukrainos sostinės Kijevo. Jų kuriamas netikėtas, intymus naujos muzikos pasaulis vadinamas „etninio chaoso“ (angl. etno-chaos) vardu. Etno + chaosas = dvi pagrindinės medžiagos, kurių derinys sukuria savitą muzikos pasaulį įvairiose vietinėse melodijose bei ritmuose.

„Dakha Brakha“ etno-chaosas audžia muzikines gijas iš Ukrainos folkloro, indie roko, pop, punk, hip hop, avangardo, Balkanų muzikos ir viso pasaulio tradicinių instrumentų, atkeliavusių iš Afrikos, Azijos, Arabų bei Vakarų šalių. Ši galinga magija klausytojus prikausto nuo pat pirmų natų.

„Dakha Brakha“ – kone labiausiai kvapą gniaužiantis Rytų Europos folkloras, džiaugsmingai ir jausmingai apjungiantis miestietišką avangardą bei Ukrainos kaimo gyvenimą. Pačioje Ukrainoje jie yra kultinis reiškinys, gerbėjus traukiantis agresyviu garsu, aprėpiančiu daugybę ritualinių genčių ritmų ir įtūžusių, pribloškiančių, kakofoniškų vokalų. Tai įtaigu ir mistiška, tai jungia dvasingą ukrainiečių liaudies muziką, džiazo bei tranzo garsus.

Negana to, kad kolektyvas muzikaliai įtaigus – jis ir vizualiai įspūdingas! „Dakha Brakha“ susibūrė 2004 m. Kijevo šiuolaikinio meno centre „DAKH“ avangardinio teatro režisieriaus Vladislav Troitskyi iniciatyva. Todėl jų šou niekada neapsieina be įspūdį keliančių sceninių efektų. „Dakha Brakha“ pavadinimas taip pat yra išskirtinis ir senojoje ukrainiečių kalboje reiškia „duoti / imti“.

„Dakha Brakha“ pasirodė daugiau nei penkiuose šimtuose koncertų ir spektaklių, dalyvavo daugybėje tarptautinių festivalių tiek gimtinėje, didelėje dalyje Europos, teik Kinijoje, Australijoje, JAV, Kanadoje, Kolumbijoje, Naujojoje Zelandijoje, Brazilijoje. Juos kvietėsi groti tokie festivaliai kaip „Glastonbury“, „Sziget“, „Roskilde“ ir kiti.

PASIKLAUSYMUI

https://www.youtube.com/watch?v=AObDpJ6xQMk
https://www.youtube.com/watch?v=gGW7lLbx8kE
https://www.youtube.com/watch?v=aFJ717atqaw

ATLIKĖJAI

Olena Tsybulska - vokalas, būgnai, perkusija, armonika.
Iryna Kovalenko - vokalas, džembė, būgnai, akordeonas, perkusija, klavišiniai, birbynė, bugajas.
Nina Garenetska – vokalas, violončelė, būgnas.
Marko Halanevych – vokalas, darbuka, tabla, didžeridu, akordeonas, trombonas.

BILIETAI
Tiketa. Kaina: 15 - 35 Eur. Taikomos nuolaidos.

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.