Išskirtinis balsas ir užburiantys saksofono garsai kvies pasinerti į ritmą ir bliuzą

Sprogstančiai galingą muzikos derinį į Lietuvą atveža garbinga Bostono bliuzo scenos dama Toni Lynn Washington kartu su amerikietiško R&B saksofono tradicijų tęsėju Sax Gordon. Pagrindinis bei svarbiausias pasaulyje šio žanro saksofonininkas idealiai skamba su viena geriausių modernaus bliuzo dainininkių, neeilinių galių balso savininke Toni Lynn Washington – drauge sukurdami aukščiausios klasės soul ir R&B duetą.

Bliuzo, R&B, džiazo dainininkė ir dainų autorė Toni Lynn Washington  šiemet švęs garbingą 80 metų jubiliejų! Ilgą ir legendomis apipintą scenos patirtį turinti atlikėja septynis kartus buvo nominuota „Blues Music Award“, o 1999 m. „Boston Blues Festival“ pelnė apdovanojimą už viso gyvenimo pasiekimus. Keturis dešimtmečius besitęsianti Toni Lynn Washington karjera yra tiesiogiai susijusi su R&B istorija, apimant turus ir pasirodymus su šio žanro muzikos gigantais Jackie Wilson, duetu Sam&Dave bei kt.

 Ši scenos diva visuomet žavi didingu, emocionaliu bei jausmingu vokalu, perkeliančiu klausytojus į ypatingą ir dvasingą vietą, kuri, pasak „Boston Magazine“, „privers jus ištirpti“. Toni Lynn Washington yra išleidusi keturis solinius albumus, o jos dar 1955 m. kartu su prodiuseriu Edward Frank įrašytas singals „Dear Diary“ pateko į muzikos hitų TOP-50.

Sax Gordon yra vienas ryškiausių, niekam nuobodžiauti neleidžiančių saksofonininkų. Sukaupęs ilgametę patirtį ir pasižymėdamas neprilygstama energija, atlikėjas naujam gyvenimui prikelia bliuzą, jausmingas balades, soul, svingo muziką, įpučia gyvybę Amerikos R&B tradicijoms. Nepaprastai drąsus, ekstremaliai ekspresyvus bei rokeriškas Sax Gordon saksofonas dažnai balansuoja ties nuostabaus chaoso riba.

Sax Gordon yra tarp geidžiamiausių saksofonininkų savo srityje – tiek įrašų studijose, klubuose ir koncertų salėse visame pasaulyje. Jį galima išgirsti daugiau nei šimte kompaktinių plokštelių kartu su klasikinio bliuzo, džiazo ir R&B stiliaus atlikėjais: Kim Wilson, Bryan Lee, Paul Oscher, Jerry Portnoy, Watermelon Slim, Ron Levy, David Maxwell ir daugybe kitų. Nepaprastas gebėjimas „žaisti“ stiliumi, primenančiu didžiuosius R&B saksofono meistrus, suteikė progą užimti solisto vietą muzikos legendų Champion Jack Dupree, Jimmy McGriff, Charles Brown, Pinetop Perkins, Billy Boy Arnold ir Rosco Gordon įrašuose.

Penkis solinius albumus išleidusio Sax Gordon šlovės lentyną puošia daugybė bliuzo muzikos apdovanojimų: „Trophees France Blues“ (1998 m. ir 2005 m.), „W. C. Handy Blues Award“ (2001 m., 2002 m., 2004 m. ir 2005 m.), „Blues Foundation Blues Award“ (2006 m., 2012 m., 2013 m., 2014 m., 2015 m.) įvertinimai.

Toni Lynn Washington ir Sax Gordon duetas kartu su „Luca Giordano Band“  žada galybę bliuzo bei R&B muzikos, maloniai nustebinsiančios savo sodrumu, drąsa ir energija. Pasikliaukite didžiule šių talentų scenine patirtimi ir mėgaukitės – tai atlikėjai, užmezgantys stiprų ryšį su publika. Tuo įsitikinti galėsie jau rugpjūčio 4 d. Raudondvario dvaro kieme, rugpjūčio 5 d. klube „Ramybė“ Palangoje ir rugpjūčio 6 d. VU Botanikos sodo Vingio skyriuje, Vilniuje.

Renginio organizatorius GM Gyvai, www.gmgyvai.lt

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.