Grupės SKYFORGER naujasis vaizdo klipas „Nekas nav aizmirsts“, skirtas Latvijos nepriklausomybės šimtmečiui

Latvijos heavy metal grupė SKYFORGER paskelbė naują vaizdo klipą dainai „Nekas nav aizmirsts“ iš naujausio 2015-ųjų metų albumo „Senprūsija“, skirdami jį 100-ajam gimtosios Latvijos nepriklausomybės šimtmečiui.

Vaizdo klipo režisierė Kristīne NEIKENA sako, jog pagrindinė mintis – tai priminti, kad kalbant apie Latvijos istoriją “niekas nepamiršta”, įskaitant sunkius laikus ir kovas, kurias Latvijos tauta patyrė per metų metus.

Vaizdo klipo istorija pasakojama žvelgiant jaunos moters, kurią vaidina Maija ARVENA, kylanti Latvijos kino žvaigždė, akimis. Jos kuriamas personažas keliauja per esmines ir kertines Latvijos tautos istorijos akimirkas, apimančias jos gimimą, viltis, pakilimą, nuopuolį ir galiausiai atgimimą bei sustiprėjimą.

Grupės SKYFORGER vokalistas Peter KVETKOVSKIS papildo:

Kadangi šiandien lapkričio 18 d. švenčiame Latvijos nepriklausomybės šimtmetį, norime dedikuoti šį vaizdo klipą tiems, kurių gyvenimai buvo sugadinti visų karų ir konfliktų, kurie įvyko mūsų krašte, ir tiems, kurie padarė taip, kad ateities kartos galėtų laimingai gyventi kaip laisva ir nepriklausoma tauta. Esmė ta, kad istorija linkusi prisiminti tik pagrindinius veikėjus, įskaitant piktadarius ir monstrus, o šimtai tūkstančių „paprastų“ žmonių gyvenimų lėtai išnyksta ir nyksta iš tautos atminties … Ką gi, mūsų daina yra būtent apie šiuos žmones ir jų atminimą!

 Vaizdo klipą režisavo Kristīne NEIKENA, filmavo Mārtiņš EGLĪTIS ir Tomass BEĶERIS, meno vadovė Elza BUKUMA, redaktorius Mārtiņš LAZDĀNS.

 

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.