Vilnius – 03/09/19 – Pramogų salė „Vakaris Vilnius“ („Pramogų bankas“, 3 aukštas) – ALEX SKOLNICK TRIO (koncertas)

Kas
ALEX SKOLNICK TRIO (koncertas)
When
Šeštadienis, 9 kovo, 2019
19:00 - All Ages Buy Tickets
Where
Pramogų salė „Vakaris Vilnius“ („Pramogų bankas“, 3 aukštas) (map)
Pamėnkalnio 7
Vilnius, Lietuva
Other Info
Artėjant pavasarį Lietuvoje scenoje susitiks džiazas ir metalas: į mūsų šalį pirmą kartą atvyks džiazo muzikos kolektyvas iš JAV „Alex Skolnick Trio“, kurio lyderis Alexas Skolnickas melomanams geriausiai pažįstamas kaip garsios thrash metalo grupės „Testament“ gitaristas. Jų pirmasis apsilankymas mūsų šalyje bus išties įsimintinas – čia trio surengs iškart porą koncertų: kovo 9 dieną klube „Vakaris“ Vilniuje ir kovo 10 dieną klube „Ramybė“ Palangoje. Bilietus į šį renginį jau platina BILIETAI LT kasos ir internete.

Grupę „Alex Skolnick Trio“ 2001 metais subūrė vienas labiausiai vertinamų sunkiosios muzikos gitaristų Alexas Skolnickas. Nuo1983 m. jis yra vienas iš „Testament“ narių, taip pat bendradarbiauja ir su kitais žymiais kolektyvais, kurių tarpe „Trans-Siberian Orchestra“, „Savatage“, „Stu HammBand“, „Metal Allegiance“ ir kt. O šiame džiazo projekte Alexas norėjo įgyvendinti kitokias savo grojimo gitara idėjas ir tuo pačiu pabėgti nuo kasdienės rutinos,kuri kartais pradeda varginti. Juolab, kad jam yra tekę „ragauti“ ir džiazo studijų. Kiti du trio nariai šiuo metu yra būgnininkas Mattas Zebroskis, dirbantis su Brother Josephus ir Daisy Joplin, bei bosistas Nathanas Peckas, kurio meistriškumą įvertino tokios džiazo muzikos žvaigždės, kaip Maynardas Fergusonas ar Maria Maldaur.

„Alex Skolnick Trio“ grojamos muzikos šaknys turbūt glūdi labiau hard roko ir heavy metalo kanonuose nei klasikiniame džiaze, tačiau muzikantai sugeba puikiai perteikti sunkesnės muzikos idėjas per džiazo interpretacijas. Grupės lyderis ir įkūrėjas nuolat pabrėžia, kad šių dienų sudėtingoje pasaulinėje socialinėje ir politinėje situacijoje, kuri persmelkta baimės ir nepasitikėjimo, šias neigiamas emocijas reikėtų „nukenksminti“ įtraukiant įmeną – ir tai trio muzikantai skatina daryti visus menininkus.

Šias užmačias „Alex Skolnick Trio“ bene geriausiai pavyko įgyvendinti 2018 m. rugsėjį išleistame albume „Conundrum“, pasirodžiusiame net po 7 metų pertraukos po ankstesnio darbo „Veritas“. Metų pradžioje grupė leisis į jo pristatymo gastroles „European Conundrum Tour2019“, kurių metu pirmą kartą atvyks ir į Lietuvą bei surengs čia du koncertus: kovo 9 dieną klube „Vakaris“ Vilniuje ir kovo 10 dieną klube „Ramybė“ Palangoje.

DIE HARD agency www.facebook.com/diehardagency

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.