Lietuvoje koncertuos norvegų gotikinės ir simfoninės sunkiosios muzikos atlikėjai SIRENIA

Šio pavasario renginių gausą papildys koncertas, kuris ypatingai pradžiugins gotikinės ir simfoninės sunkiosios muzikos gerbėjus. Į Lietuvą pirmą kartą atvyks vieni žymiausių šių stilių atlikėjų iš Norvegijos „Sirenia“. Vienintelis jų pasirodymas įvyks kovo 14 dieną klube „Vakaris“ Vilniuje. Bilietus į šį koncertą platina BILIETAI LT kasos ir internete.

Grupė „Sirenia“susibūrė 2001 metais Stavangerio mieste. Jos atsiradimas glaudžiai susijęs sutuomet jau pakankamai garsia kita norvegų komanda „Tristania“. Būtent iš čia išėjęs šios grupės įkūrėjas Mortenas Velandas subūrė naują kolektyvą – ir jau „Sirenia“ debiutiniam albumui panaudojo kūrinius, kuriuos buvo įrašęs naujam „Tristania“ leidiniui. Šiuo metu „Sirenia“ sudėtyje yra du pastovūs nariai – gitaristas ir vokalistas Mortenas Velandas bei vokalistė Emmanuelle Zoldan, kuriems scenoje talkina du gitaristai Janas ErikasSoltvedtas ir Nilsas Courbaronas.

Šio norvegų kolektyvo skambesys gana išskirtinis, nors jo negaubia jokia paslaptis. Muzikantai naudoja melodingo metalo muzikai įprastus instrumentus, taip pat sintezatorių ir smuiką. Bet jų gitaros yra specifiškai suderintos, o dainose girdime aukštą moterišką vokalą ir vyriško „growlo“ bei švaraus dainavimo derinį. Vis dėlto jų muzika išsiskiria iš daugelio panašaus stiliaus grupių, galbūt dėl gausaus choralo partijų naudojimo. O dainų tekstuose pasakojama apie žemišką egzistenciją ir žmogiškas emocijas.

„Sirenia“ diskografiją sudaro 9 studijiniai albumai, kurių naujausias „Arcane Astral Aeons“ pasirodė 2018 metų spalio 26 dieną. Šį albumą apipavidalino jau ne kartą su grupe bendradarbiavęs grafikos dizaineris Gyula Havancsákas, nes, pasak jos įkūrėjo M. Velando, būtent jo piešiniai geriausiai atspindi „Sirenia“ kūrybos dvasią. Be to, grupei tai yra unikalus darbas, nes prie jo įrašymo finansinio aspekto specialios kampanijos metu prisidėjo daugelis jų gerbėjų.

Albumą „Arcane Astral Aeons“ grupė „Sirenia“ ir pristato naujame dviejų etapų koncertiniame ture, kuris prasidėjo 2018-ųjų rudenį. Muzikantai tikisi, kad šio darbo ypatinga dvasia atsispindi ir šių gastrolių koncertuose, kuriuose skamba nemažai šio albumo dainų. Antroji turo dalis startuos šiemet vasario 26 d. Osle ir nusitęs iki trijų Baltijos šalių, kur pirmasis pasirodymas bus Lietuvoje. Gotikinės, epiškos ir simfoninės sunkiosios muzikos meistrai iš Norvegijos „Sirenia“ 2019 metų kovo 14 d. lauks pirmo susitikimo su savo gerbėjais vieninteliame koncerte klube „Vakaris“ Vilniuje.

DIE HARD agency: www.facebook.com/diehardagency

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.