Vilnius – 02/28/20 – Džiazo klubas JAZZ CELLAR 11 – STU HAMM BAND (concert)

Kas
STU HAMM BAND (concert)
When
Penktadienis, 28 vasario, 2020
20:30 - All Ages Buy Tickets
Where
Džiazo klubas JAZZ CELLAR 11 (map)
Aušros vartų g. 11
Vilnius
Other Info
Žiemos pabaigoje sulauksime ne tik keliamųjų metų su vasario 29-ąja, bet ir neeilinio muzikanto vizito į mūsų šalį. Lietuvoje koncertuos itin savitą grojimo bosine gitara techniką įvaldęs amerikiečių muzikantas Stuartas Hammas, bendradarbiaujantis su tokiomis žvaigždėmis, kaip Steve Vai, Joe Satriani, Alexas Skolnickas, Ericas Johnsonas ar Frankas Gambale. Jis su grupe „Stue Hamm Band“ mūsų šalyje surengs iškart du koncertus: vasario 28 d. Vilniuje ir vasario 29 d. klube „Jazzpilis“ Klaipėdoje. Bilietus į šį koncertą platina BILIETAI LT kasos ir internete.

Amerikiečių boso gitaristas Stuartas Hammas karjerą pradėjo 1984 m. ir iškart atkreipė visų dėmesį dėl originalios grojimo šiuo instrumentu technikos. Tai leido jam ne tik bendradarbiauti su daugeliu garsių atlikėjų studijoje ir scenoje, bet ir vystyti savo solinę kūrybą. Talentingasis boso gitaristas įrašė jau 8 solinius albumus, kurių naujausias „The Diary of Patrick Xavier“ išleistas pernai. Taip pačiais metais pasirodė ir išsamus rinktinis muzikanto albumas „Artspoke – The Best Of Stu Hamm: 2007-2018″.

Naujausiose koncertinėse gastrolėse „Greatest Hits Tour 2020“ skambės visos Stuarto Hammo muzikinės karjeros dainos, apimančios ne tik solo kūrybą, bet ir periodą su gitaros grandais, kaip minėti Steve Vai, Joe Satriani, Alexas Skolnickas ar Frankas Gambale. Be jokios abejonės, koncertuose skambės ir įspūdinga bosinės gitaros soluotė, visų žinovų ir gerbėjų tituluojama tiesiog kaip „The Greatest Bass Solo Ever“. Šiam muzikantui pavaldūs keli muzikos stiliai – tai bliuzas, džiazas ir progresyvusis rokas, tad sunku jį įterpti į kažkokius rėmus bei geriausia tikėtis koncertuose įvairių siurprizų.

Be savo studijinio ir koncertinio bosisto karjeros, Stuartas Hammas nuo 2011 m. užima grojimo boso gitara mokymo programos direktoriaus pareigas Holivudo muzikos institute. Taip pat jis keliauja po pasaulį kaip vienas ryškiausių „gyvų“ mokytojų, perduodamas paties išugdytus šio instrumento valdymo įgūdžius.

Be paties Stu grupėje „Stu Hamm Band“ šiame ture koncertuos du puikūs instrumentalistai: gitaristas Torstenas de Winkelis ir būgnininkas Felixas Dahmleris. Torstenas de Winkelis – žymus vokiečių muzikantas, kompozitorius ir filosofas, jaučiantis ypatingus sentimentus džiazo, world, fusion ir elektroninei muzikai. Jo tautietis Felixas Dahmleris baigė mušamųjų studijas Niujorke, ir nepaisant jauno amžiaus, jau talkino tuzinui žymių atlikėjų visame pasaulyje. O savo šalyje jis intensyviai rengia mokomuosius seminarus pradedantiems būgnininkams.

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.