Vilnius – 04/01/20 – Pramogų salė „Vakaris Vilnius“ („Pramogų bankas“, 3 aukštas) – LORDI (concert)

Kas
LORDI (concert)
When
Trečiadienis, 1 balandžio, 2020
20:00 - All Ages Buy Tickets
Where
Pramogų salė „Vakaris Vilnius“ („Pramogų bankas“, 3 aukštas) (map)
Pamėnkalnio 7
Vilnius, Lietuva
Other Info
Jau tapo tradicija, kad balandžio pirmąją visi bandome pokštauti nuo ryto – ir tai dažniausiai tęsiasi visą dieną. Tačiau kitų metų tos dienos vakarą bus visai nejuokinga: kadaise „Euroviziją“ sudrebinusios roko pabaisos „Lordi“ surengs koncertą Vilniaus klube „Vakaris“, kur pristatys savo naujausią albumą. Bilietus į šį renginį platina BILIETAI LT kasos ir internete.

Susibūrę dar 1992 metais šalia poliarinio rato išsidėsčiusiame Rovaniemi miestelyje Laplandijoje, monstrišką įvaizdį pasirinkę „Lordi“ muzikantai nesiliauja stebinti savo gerbėjų. Čia jie naudoja siaubo istorijų elementus ir gausius pirotechnikos efektus scenoje, čia kuria dainas neretai šokiruojančiais pavadinimais, čia… atstovauja Suomijai „Eurovizijoje“ ir galiausiai ją laimi! Ir nors laikai, kada daina-nugalėtoja “Hard Rock Hallelujah” buvo vienas didžiausių roko muzikos hitu, jau praeityje, būtent ji labiausiai ir išgarsino šiuos rokerius visame pasaulyje. Tai iki šiol leidžia jiems daug keliauti ir koncertuoti bei ne kartą pasirodyti įvairiuose muzikos festivaliuose.

Melomanų atmintyje liko pirmasis „Lordi“ vizitas Lietuvoje, kuomet, be kita ko, užšalo autobuse paliktas muzikantų sceninis grimas ir jį atšildant stipriai vėlavo koncertas Vilniuje. Dabar jų diskografijoje yra jau 9 studijiniai albumai, o jubiliejinis, dešimtasis darbas „Killection“, pasirodys 2020 metų sausio 31 d. Būtent jo pristatymui ir rengiamos koncertinės gastrolės „Killectour 2020“, kurių metu „Lordi“ užsuks į mūsų šalį.

Šios muzikinės kelionės „kaltininkas“ būsimas albumas „Killection“ išlaiko visas įprastas monstriškų siaubo istorijų tradicijas dainų tekstuose. Bet yra vienas esminis pasikeitimas grupės sudėtyje. Su šiuo leidiniu debiutuoja boso gitaristas Hiisi, pakeitęs ilgametį grupės narį Ox. Hiisi suomių tautosakoje reiškia demoną, gyvenantį vandenyse ir miškuose. Tad atitinkamas ir jo sceninis įvaizdis. Kiti gi grupės nariai išliko nepakitę nuo 2012-ųjų: tai grupės vedlys, vokalistas ir kostiumų autorius Mr. Lordi, gitaristas Amen, būgnininkas Mana ir vienintelė dama kolektyve, klavišininkė Hella.

Europinis „Lordi“ turas „Killectour 2020“ prasidės praėjus vos kelioms savaitėms po albumo „Killection“ pasirodymo, tad koncerte žinoma skambės ne tik garsiausios, bet ir pačios naujausios grupės dainos. Muzikinė „siaubo pasaka“ Lietuvoje įvyks balandžio 1-ąją klube „Vakaris“ Vilniuje – ir tai visai ne pokštas!

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.