Helsinkio vampyrai „The 69 Eyes“ vieni pirmųjų užsienio rokerių pralauš pandeminę renginių blokadą

2020 metų pavasario pradžioje vienas paskutinių koncertų Lietuvoje prieš paskelbiant karantiną buvo „The 69 Eyes“ 30-mečio turo koncertas Vilniuje. Paradoksalu, bet ši bene žymiausia Suomijos gotikinio roko grupė gali būti ir viena pirmųjų užsienio sunkiosios muzikos komandų, kuri lygiai po dviejų metų pertraukos vėl koncertuos mūsų šalyje naujo turo „To The East And Back Tour 2022“ koncerte Vilniuje, klube „Vakaris“ kovo 5 d. (šeštadienį).

Grupė garsėja multi-platininiais parduotų albumų tiražais, daugeliu hitų ir nemažėjančiu populiarumu. Ji susibūrė Helsinkyje jau daugiau nei prieš 30 metų ir pradžioje žavėjosi tuomet madingu glam roku, kurį ir patys grojo. Tačiau netrukus į jų skambesį po truputį ėmė skverbtis „tamsesnės“ gotikinės muzikos gaidos ir atitinkamos dainų temos, kurios vėliau ėmė dominuoti ir pasiliko „The 69 Eyes“ kūryboje visam laikui. O šiuo metu šie suomiai netgi turi nuo jų netsiejamą ir jiems tiesiog „prilipusį“ pseudonimą „Helsinkio vampyrai“.

Prieš porą metų kūrybinį 30-metį atšventę rokeriai išleido jau 13 studijinių albumų, o paskutinis jubiliejaus proga įrašytas tryliktasis „West End“ simboliškai buvo pristatytas ir Vilniuje. Nors grupė „The 69 Eyes“ daugiausia albumų parduoda gimtinėje, kelios skirtingos įrašų kompanijos platina juos ir už Suomijos ribų. Todėl ši goth‘n’roll atlikėjų komanda kiekvieną naują leidinį pristato ilgose koncertinėse gastrolėse. Nežinia, ar jie spės iki turo išleisti naują albumą, nors anot grupės narių pandemijos metu medžiagos tikrai prisikaupė. Tad kas gi neleis pristatyti naujas, dar neišleistas dainas savo ištikimiems gerbėjams Lietuvoje? Turbūt, kad niekas! Tad susitikime kitų metų kovo 5 dieną, šeštadienį, klube „Vakaris“ Vilniuje, kur „The 69 Eyes“ vėl atliks geriausias savo dainas, o jas kartu dainuos ištikimiausi gerbėjai – Two Horns Up!

Renginys: https://www.facebook.com/events/619188562379232

Organizatorius: DIE HARD agency


Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.