Bliuzas, įkvėptas legendinių Buddy Guy ir B.B.King suskambės ir Lietuvoje

Šią vasarą stipraus amerikietiško bliuzo tiesiai iš geriausių Čikagos klubų į Lietuvą atveš Eric „Guitar“ Davis – jaunosios kartos bliuzo muzikantas. Drauge su juo atvyksta Lietuvą gerai pažįstanti ir mūsų klausytojų pamėgta Italijos grupė „Luca Giordano band“. Šis derinys – tai naujos kartos požiūris į bliuzą, vienijamas muzikantų draugystės ir aistros jų grojamai muzikai.

Eric „Guitar“ Davis bliuzas – tai ugningi gitaros garsai, įtraukiantys pasirodymai ir galingas balsas. Šis atlikėjas pasižymi natūraliu gebėjimu pritraukti auditorijos dėmesį: kiekviena jo nata – jausminga, o daina – intensyviai akomponuojama subtilių gitaros garsų. Eric tiek savo išvaizda, tiek grojimo būdu nėra tipiškas „bliuzmenas“ – jis groja originalias, rokeriškas bliuzo melodijas, vengdamas klasikinių šio žanro klišių. Eric Davis bliuzas, paskanintas roko, funk, R&B elementais, reprezentuoja naująją bliuzo kartą. Koncertuodamas JAV su savo grupe „The Troublemakers“ sukuria tokią aistringą ir energingą muzikinę atmosferą, jog išjudina žinomiausių Čikagos klubų publiką.

Eric gimė Čikagoje gerai žinomo būgnininko Bobby Davis šeimoje. Sekdamas savo tėvo pėdomis, vos sulaukęs penkerių metų Eric pradėjo groti būgnais, o dešimties jau pasirodydavo žinomiausiuose bliuzo klubuose, tokiuose kaip „The Legendary Checkerboard Lounge“ ir „Theresa’s lozunge“. Juose Eric grojo drauge su Junior Wells, Buddy Guy, B.B. King, B. B. Odom, Tyrone Davis ir daugybe kitų atlikėjų. Eric gitaristo kelią pradėjo gana netikėtai – gavęs seną „Fender“ gitarą iš legendinio, Čikagos bliuzo pionieriaus, Buddy Guy ir štai, praėjus beveik 30 metų, Eric „Guitar“ Davis tapo svarbia figūra bliuzo scenoje su dideliu potencialu būti šio žanro istorijos dalimi.

Eric 2007 m. buvo išrinktas geriausiu Čikagos bliuzo artistu, o 2009 m. – geriausiu regiono atlikėju (Ohajo, Indianos, Mičigano, Tenesio, Misūrio, Ajovos, Kanzaso ir Ilijonaus valstijose). Eric 2007 m. išleido savo pirmąjį kompaktinį diską „Here Comes Trouble”, kuris buvo parduotas 15 000 kopijų tiražu. Vėliau sekė albumai „Wait yo turn“ (2008 m.), „Trouble can‘t be that bad” (2010 m.), „Trouble Makin Man“ (2011 m.). Nuo 2007 m. Eric surengė tris europinius turus su „Luca Giordono Band“, o po 2009 m. turo, kurio metu svečiavosi ir Lietuvoje, tapo Europoje itin pageidaujamu bliuzo atlikėju. Kuomet nekeliauja, Eric groja žinomiausiuose Čikagos klubuose: „Buddy Guys Legends“, „Blues On Halsted“, „The Kingston Mines“ ir „The House Of Blues“. Šis atlikėjas scena dalinasi su tokiais bliuzo grandais kaip Buddy Guy, B. B. King, Tyrone Davis, CoCo Taylor, Billy Branch, Ronnie Baker Brooks, Big James ir „Chicago Playboys“, Little Ed ir „Blues Imperials“, Booker T ir „The MGs“, Lefty Dizz, Chico Banks, Lurrie Bell, Nick Moss ir daugybe kitų. Eric taip pat vadovauja įrašų leidyklai „Young Blues Records“, kuri suteikia galimybę pasireikšti jauniesiems bliuzo atlikėjams.

Drauge su Eric Lietuvoje pasirodysianti „Luca Giordano band“  į mūsų šalį atvyksta jau šeštą kartą. Ši grupė yra labai mėgstama Čikagos bliuzo pasaulio atstovų, ji dažnai kviečiama groti bliuzo festivaliuose, žinomiausiuose šio žanro muzikos klubuose. 2008 m. Čikagoje susitikę du gitarą puikiai valdantys atlikėjai – Eric „Guitar“ Davis ir Luca Giordano – tapo itin gerais draugais ir pradėjo rengti bendrus koncertinius turus: apkeliavo Italiją, JAV, viešėjo Lietuvoje ir darkart pas mus sugrįžta. „Luca Giordano band“ Lietuvoje koncertavo su Nellie „The Tiger“ Travis, J. W. Williams, Stevie Zee, Katherine Davis, o praeitą vasarą pasirodė su Sax Gordon.

Eric „Guitar“ Davis muzika – tai naujos kartos bliuzas ir energingi, žaismingi, malonumo suteikiantys pasirodymai. Tiek užkietėję bliuzo mėgėjai, tiek naujovių ieškotojai žinomiausio Čikagos bliuzo atlikėjo muzikoje tikrai atras kuo gėrėtis – vien ko verti įspūdingi grojimo gitara įgūdžiai!

Koncertai:

  • Liepos 23d. 19val. „Combo“vasaros terasa, Kaunas
  • Liepos 24d. 19val. Mokytojų namų kiemelis, Vilnius

Daugiau info: www.gmgyvai.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.