Titi Robin Trio (koncertas) – 14-04-16

Kas
Titi Robin Trio (koncertas)
When
Trečiadienis, 16 balandžio, 2014
19:00 - Amžius neribojamas
Where
šv. Kotrynos bažnyčia (map)
Vilniaus g. 30
Vilnius, Lietuva
Other Info
Titi Robin kūrybai, trunkančiai daugiau nei trisdešimt metų, daugiausiai įtakos padarė turtingos čigonų ir arabų kultūros, šalia kurių įsiterpia indų muzikos instrumentuotė bei andalūziškos dainos. Titi kūryba geba sužadinti pačias giliausias klausytojų emocijas, o jo muzikos magija sukuria nepaprastą ryšį ir vienovę su žmonėmis.


„Titi Robin Trio“ yra itin atviras kolektyvas, atskleidžiantis didžiulę muzikinę laisvę. Pasirodymų metu kuriamose improvizacijose visi trys nariai pakaitomis atlieka solo partijas ir užima akomponuojančių interpretatorių vaidmenį.
Projekto siela Titi (Thiery) Robin (gitara, ud‘ ir bouzouq instrumentai) yra tituluojamas vienu įdomiausiu šiandienos Prancūzijos world music gitaristų. Jo muzikoje vyrauja grojimas gitara flamenko stiliumi, perteikiantis stiprią čigonų ir balkanų muzikos įtaką. Titi yra išleidęs per 18 albumų, jo muzika skamba kelių filmų garso takeliuose, jis yra prisidėjęs prie daugybės kitų atlikėjų albumų. Apie Titi ir jo kūrybos partnerių muzikinį gyvenimą yra išleisti trys dokumentiniai filmai, jis yra parašęs seriją poetinių tekstų, o knygoje „Rajastahn, un voyage aux sources gitanes“ itin sužibėjo savo trumpais, jautriais ir magiškais kūriniais.
Titi Robin dirba su daugybe projektų: „River Banks“, „Jaadu“, „Kali Sultana l‘ombre du ghazal“, „Alezane“, „En Famille”, Danyel Waro & Titi Robin „Michto Maloya”, „Jivula” ir kt. Jo darbas „Gitans“ pasaulio kritikų buvo įvardinamas tarp stipriausių metų albumų ir laikomas vienu geriausiu įrašu čigonų muzikos istorijoje.


Ze Luis Nascimento (perkusija) yra jaunas perkusijos virtuozas iš Brazilijos. Šis atlikėjas domisi itin įvairiais Rytų bei Vakarų mušamaisiais instrumentais ir geba juos įtraukti į nepaprastai nuoseklų muzikinį diskursą. Nuo 2002 m. Ze Luis nuolatos pasirodo su Titi Robin, o jo paklausa Prancūzijos bei Brazilijos muzikos scenose neblėstančiai auga.
Francis Varis (akordeonas) – patyręs džiazo atlikėjas, kurio vardą išgarsino darbas su grupėmis „Cordes et Lames“, „Paris Musette“ bei projektas „Bolovaris“ drauge su Jacques Bolognesi. Scenoje jis pasirodo su džiazo atlikėjais Tal Farlow ir Lee Konitz, nuolatos akompanuoja Brazilijos dainininkams Nazaré Péreira, Georges Moustaki ir Maria Teresa. Francis galima išgirsti „Le père et la mère” („Alezane“) pasirodymuose ar duete „Fatsa” („Un ciel de cuivre“) drauge su Gabi Levasseur.

Koncertai:

- Balandžio 16d. 19val. Šv.Kotrynos bažnyčia, Vilnius
- Balandžio 17d. 19val. Nacionalinis Kauno dramos teatras, Kaunas



Titi Robin - ud, gitara, bouzouq.
Ze Luis Nascimento - perkusija.
Francis Varis - akordeonas.

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.