Kartu su „Asking Alexandria“ Vilniuje koncertuos latvių alternatyvos proveržis „Sever“

Jau šį mėnesį, birželio 28 d. roko kvintetas „Asking Alexandria“ koncertuos Vilniaus „Lofte“ bei pristatys savo naujausią albumą „See What’s on the Inside“. Tai bus pirmas kartas, kai šie vaikinai lankysis Lietuvoje. Pranešama, kad visuose trijuose Baltijos šalių koncertuose juos „apšildys“ mūsų kaimynai, latvių grupė „Sever“.

Britų kvintetas „Asking Alexandria“ naujausiam leidiniui „See What’s on the Inside“ (2021 m.) įkvėpimo sėmėsi iš ankstyvųjų savo įkvėpėjų ir muzikos herojų: „Led Zeppelin“, „Metallica“, AC/DC, „Queen“. Gitaristas Benas Bruce’as teigia, kad jiems nepatinka rašyti muziką, kuri iš albumo į albumą skamba vienodai, todėl laikui bėgant jų muzikinis stilius keitėsi.

Per 10 ir daugiau metų, kai grupė gastroliuoja ir įrašinėja visame pasaulyje, jie pasiekė precedento neturinčią statistiką: tai du auksu sertifikuoti singlai („Final Episode (Let’s Change The Channel)“ ir „Not The American Average“) ir trys iš eilės TOP 10 albumai geriausių „Billboard Top 200“ albumų sąraše („Reckless & Relentless“ [2011], „From Death to Destiny“ [2013] ir „The Black“ [2016]). Be koncertinių solo pasirodymų penkiuose žemynuose, jie puikavosi sėkme scenose kartu su „Guns N’ Roses“, „Green Day“, „Avenged Sevenfold“, „Alice In Chains“ ar „Slipknot“.

Latvių grupė „Sever“ įkurta 2016 m., ją sudaro penki perspektyvūs ir talentingi muzikantai, o muzikinę nuotaiką ir stilių lemia tokie muzikos žanrai, kaip post-hardcore ir alternatyvusis rokas. Jie yra surengę keletą koncertų Baltijos šalyse, dalyvavo roko ir metalo muzikos festivaliuose, taip pat dalijosi scena su tokiomis roko ir metalo grupėmis kaip „Crazy Town“, „The Slot“, „Wildways“ ir kt.

Visai neseniai „Sever“ dalyvavo konkurso „Wacken Metal Battle Latvia“ finale ir iškovojo galimybę atstovauti savo šaliai tarptautiniame konkurso „Metal Battle 2023“ finale Vokietijoje, viename didžiausių pasaulyje metalo muzikos festivalių „Wacken Open Air 2023“.

Iki šiol grupė „Sever“ yra išleidusi vienuolika muzikinių klipų, kurie sulaukė itin teigiamų klausytojų ir gerbėjų atsiliepimų, jų auditorija nuolat auga. 2022-ųjų gegužę muzikantai išleido debiutinį albumą „This Should Have Been A Better Place“, kurį sudaro 10 kūrinių, nagrinėjančių gyvenimo prasmės paieškas, egzistencinę krizę ir asmeninius išgyvenimus. Šio albumo perklausos „Spotify“ platformoje jau perkopė 1 milijoną.

Renginys – Asking Alexandria | Vilnius:

https://www.facebook.com/events/900915661223500

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.