Ozzy Osbourne ir „Firewind“ gitaristas Gus G surengs net du koncertus Lietuvoje

Renginių ciklas „Gitaros legendos“ šį rudenį pristatys dar vieną žvaigždę. Šįkart tai bus graikų kilmės elektrinės gitaros virtuozas Gus G. Nepaisant savo jauno amžiaus, jis jau yra bendradarbiavęs su Ozzy Osbourne‘u, „Firewind“ ir daugeliu kitų atlikėjų. Gus G su grupe Europos ture pristatys naujausią solo albumą „Quantum Leap“, o Lietuvoje tai atliks net dviejuose koncertuose: spalio 14 d. (šeštadienį) Vilniaus „Vakaryje“ ir spalio 15 d. (sekmadienį) Kauno „Oazėje“.

Gus G sceninį pseudonimą pasirinko Kostas Karamitroudis, gimęs 1980-aisiais ir polinkį muzikai paveldėjęs iš tėvo, dainavusio graikų folklorą, bet jautusio didelę simpatiją ir rokui. Jau dešimties metų vaikinas tėvų paprašė pirmosios gitaros, kurios valdymo techniką netrukus ištobulino visai ne vaikiškai. Būdamas 18-os, jis išvyko iš Graikijos ir pradėjo sėkmingą karjerą roko muzikos scenoje.

Gus G yra tikrai talentingas gitaristas, karjeros pradžioje palikęs ryškų pėdsaką grupėse “Mystic Prophecy”, “Nightrage”, “Dream Evil” ir pagrindinėje grupėje “Firewind”. Kaip kviestinis muzikantas, jis dalyvavo įrašant ir daugelio kitų garsių grupių albumus. Pagaliau šį jauną ir perspektyvų muzikantą pastebėjo legendinis Ozzy Osbourne’as, kurio komandoje Gus G pakeitė garsųjį gitaristą Zakką Wylde‘ą. Jie kartu dirbo 2009–2017 m. bei įrašė 2010 m. studijinį Ozzy albumą „Scream“. Gus G sulaukė pagyrų už savo grojimo gitara įgūdžius, kompozicinę kūrybinę gyslelę, grojimą gitara „shred“ stiliumi, virtuozišką elektronikos panaudojimą kūryboje, pelnė pripažinimą dėl savo galingo skambesio gyvų pasirodymų metu ir sugebėjimo derinti klasikinio metalo elementus su šiuolaikinėmis muzikos tendencijomis.

Išsiskyrus Ozzy ir Gus G keliams, kertiniai pastarojo veiklos akmenys tapo graikų heavy/power metalo grupė “Firewind”, kurioje jis yra vienintelis pastovus narys, bei jo paties solo karjera. Naujausias jo kūrybinis darbas būtent ir yra solinis – tai 2021 m. pandemijos metu pasirodęs studijinis albumas “Quantum Leap”, kurį gitaristas iki šiol pristato nesibaigiančiose gastrolėse po visą pasaulį.

Pasiruoškite nukeliauti į nepaprastą gyvo garso pasaulį, kuriame išskirtiniai muzikantų įgūdžiai susilieja į vieną harmoniją. Pasaulinio lygio pasirodymas, kurį būtina patirti, muzikos šventė, duoklė menui ir ypatinga patirtis, kuri liks su jumis visam laikui. Kaip apie graikų gitaros virtuozo Gus G koncertus sako muzikos kritikai, „sveiki atvykę į susitikimą su muzikiniu tobulumu, kur šie pasaulinio lygio muzikantai džiugins ir sužavės jus savo meistriškumu, nustebins ir užburs nepamirštama bei išpuoselėta meistriškumo patirtimi“. Roko muzikos ir elektrinės gitaros gerbėjams tiesiog privaloma būti: spalio 14 d. (šeštadienį) Vilniaus „Vakaryje“ ir spalio 15 d. (sekmadienį) Kauno „Oazėje“.

DIE HARD agency

www.facebook.com/diehardagency

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.