Vilnius – 04/04/24 – Pramogų salė „Vakaris Vilnius“ („Pramogų bankas“, 3 aukštas) – Zombių Velykos‘2024 (koncertas)

Kas
Zombių Velykos‘2024 (koncertas)
When
Ketvirtadienis, 4 balandžio, 2024
18:30 - All Ages Buy Tickets
Where
Pramogų salė „Vakaris Vilnius“ („Pramogų bankas“, 3 aukštas) (map)
Pamėnkalnio 7
Vilnius, Lietuva
Other Info
Pagaliau atėjęs ruduo vienus verčia jau galvoti apie Kalėdas, tačiau kiti žvelgia dar toliau. Ir praneša džiugią žinią: keturių ketvertukų datą, 2024-04-04 (4-tadienį) švęsime „Zombių Velykas‘2024“! Ir šventimas bus tikrai neeilinis, trankus bei įsimintinas – net keturios grupės drebins Vilniaus klubo “Vakaris” sienas taip, kad lengva nepasirodys!

Pirmoji renginio „Zombių Velykos‘2024“ grupė „Extermination Dismemberment“ – tai slamming brutal death metalo sambūris, pakėlęs šį muzikos stilių į visiškai naują lygį. Grupė susibūrė 2009 m. ir iškart pradėjo dirbti prie debiutinio albumo. Kūrybinio proceso metu jos nariai keitėsi, o debiutinis albumas „Butcher Basement“ pasirodė jau 2010 m. Pradėję aktyviai koncertuoti, „Extermination Dismemberment“ iškart pradėjo kurti ir naujas dainas, tad praėjus trejiems metams po debiutinio albumo garsi Japonijos leidykla „Amputated Vein Records“ išleido antrąjį pilną studijinį jų albumą „Serial Urbicide“. O tuomet sekė ilgas gastrolių periodas visuose pasaulio žemynuose, kurio metu brendo trečias ir kol kas paskutinis grupės šedevras.

2023 m. pavasarį pasirodęs, net dešimt metų kurtas naujausias darbas „Dehumanization Protocol“ yra daugiau nei tik dainų rinkinys. Kaip ir ankstesni du kolektyvo albumai, tai išbaigta ir įtraukianti istorija. Šį kartą albumo siužetas sukasi apie visišką planetos Žemė paviršiaus sunaikinimą dirbtiniu intelektu. Mašinos, kurios kažkada tarnavo žmonijai, dabar atsigręžė į savo kūrėjus, paskelbdamos visus gyvus žmones siaubinga infekcija ir reikalaudamos žmogaus kraujo kaip kuro savo funkcijai palaikyti. Kiekvienas albumo kūrinys pasakoja vienodai svarbią šios istorijos dalį, piešdamas ryškų negailestingų mašinų sukelto sunaikinimo ir chaoso vaizdą.

Anot kolektyvo narių, „Dehumanization Protocol“ iš kitų albumų išskiria naujų elementų įtraukimu į jų firminį muzikos stilių, sukuria unikalų robotiško slamming brutal death metalo skambesį, kuris puikiai atspindi albumo siužetą. Klausytojus sužavės dyzelinių variklių ir tankų vikšrų garsai bei robotų balsai. Iš nevilties mirštančių žmonių verksmo garsai sukels šiurpulius nugaroje. Kartu su apokaliptinėmis aranžuotėmis visa tai padeda pasinerti į siaubingą pasaulio pabaigos atmosferą. „Pasaulis, kaip žinote, artėja prie susinaikinimo. Jūsų mirtis bus tokia pat apgailėtina ir nereikšminga, kaip ir jūsų gyvenimas. Nuo šiol jūs esate tik kraujo šaltinis ir resursas mašinoms. Bėk, jei nori, bet pasipriešinimas yra bergždžias. Destrukcija neišvengiama. Suaktyvintas dehumanizacijos protokolas“ – filosofiškai mintis apie albumo fantastinę temą dėsto „Extermination Dismemberment“ nariai.

Antras renginio dalyvis „Burying Place“ – brutal technical death metalo grupė iš Vilniaus, dabartinį pavadinimą gavusi apie 1993 metus, o jos užuomazgos siekia gūdžius 1991-uosius. Išleidę dvi demo juostas ir koncertinį albumą, pakeitę keletą narių, jie per daugelį metų įvairiuose festivaliuose ir renginiuose koncertavo su „Entombed“, „Behemoth“, Vital Remains“, „Malevolent Creation“ ir dar keletu įžymybių. 2022 m. firma “Inferna Profundus Records” išleido ilgus metus brandintą ir įrašinėtą grupės debiutinį albumą „In The Light Of Burning Churches“, kurį grupė atsinaujinusia sudėtimi dabar pristato koncertuose ir festivaliuose. Kaip su sarkazmo doze sako patys muzikantai, „Burying Place“ turbūt galėtų pretenduoti į Gineso rekordų knygą, kaip grupė, ilgiausiai delsusi išleisti debiutinį albumą.

Trečias svečias scenoje bus old-school death metalo kolektyvas iš Vilniaus „Stormgrey“, susikūręs 2010 m. Jų šaknys siekia net 1990-ųjų pradžią, kai dabartiniai nariai grojo tokiose grupėse kaip „Necropsy“, „Dissection“, „Conscious Rot“, „Ghostorm“, „Anomaly“, „Dahmer“ ir kt. „Stormgrey“ iki šiol aktyviai koncertuoja, karjeros metu dalinosi scena su metalo grandais kaip „Voivod“, „Pentacle“, „Dead End“ ir kt. Šiuo metu grupė ne tik lieja prakaitą koncertuose, bet ir ruošia medžiagą trečiajam studijiniam albumui, kurio pasirodymas planuojamas 2024 m.

Lyg vyšnia ant renginio torto – tai palyginti jaunas, tačiau jau spėjęs užkariauti fanų simpatijas slamming brutal death metalo kolektyvas iš Vilniaus „Infestation“. Jų kūryboje brutalūs rifai dažnai persipina su black metalo, goregrindo ar net hardcore punk elementais. Grupė intensyviai dirba prie naujo albumo, tad koncerto metu galima tikėtis išgirsti ne tik gerbėjų puikiai pažįstamų, bet ir naujų kūrinių.

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.