Grupė „U.D.O.“ sugrįžta į Lietuvą su dviem originaliais „Accept“ sudėties nariais ir nauju albumu

Jis yra vienas iš pasaulinės sunkiosios muzikos simbolių: vokiečių vokalistas Udo Dirkschneideris savo unikaliu balsu jau kelis dešimtmečius atlieka legendinius roko himnus bei yra tikra metalo scenos ikona. Nepaisant ilgos bei spalvingos karjeros ir daugybės pakilimų bei nuosmukių rokenrolo pasaulyje, jis ir toliau rašo savo istoriją ir nenustoja stebinti. Šią žiemą tikri metalo muzikos fanai taps dar vieno įspūdingo sugrįžimo liudininkais: grupė „U.D.O.“ pasaulinio turo „Touchdown World Tour 2024“ metu koncertuos „Vilniaus klube „Vakaris“ 2024 m. vasario 21 d.

Naujojo grupės „U.D.O.“ albumo „Touchdown“ pavadinimas pasako viską. Amerikietiškajame futbole terminas „touchdown“ reiškia svarbų žaidėjų ir komandų tikslą, o tai pasakytina ir apie patį albumą bei Udo Dirkschneiderį. Po sunkių pandemijos metų ir netikėto išsiskyrimo su jaunu bosistu Tilenu Hudrapu, U.D.O. grįžta galingai: albumas yra kupinas naujų metalo muzikos himnų, kartais net nebūdingai agresyvus ir be galo autentiškas – tai dar vienas ypatingas įvykis grupės karjeroje.

Naujausias studijinis darbas „Touchdown“ – lyg paties Udo jaukus namų žaidimas su „Accept“ laikų kompanionu nuo pirmųjų dienų Peteriu Baltesu, perėmusiu grupėje boso gitaristo pareigas, nors tai niekada nebuvo planuota. „Kai mūsų boso gitaristas Tilenas staiga turėjo atšaukti praėjusios vasaros pasirodymus dėl sveikatos problemų, mums skubiai reikėjo jį kažkuo pakeist koncertiniam turui ir suplanuotiems festivaliams.

Didžiulio atsitiktinumo dėka Peteris pasisiūlė mums padėti keliuose pasirodymuose“, – prisimena Dirkschneideris. „Ir jau pirmąjį vakarą, kai po ilgos pertraukos mes vėl kartu stovėjome scenoje šalia vienas kito, buvo visiškai aišku, kad vis dar jaučiame tą pačią „chemiją“ kaip ir „Accept“ laikais. Senos emocijos ir prisiminimai tvyrojo ore. Man tai atrodė neįtikėtinai pažįstama ir teisinga“, – tęsia Udo. „Įvyko tai, kas ir turėjo įvykti – seni vilkai vėl susibūrė vienoje gaujoje“. Taip viskas savaime ir išsirutuliojo: Peteris Baltesas įrašė visas boso partijas ir albumas „Touchdown“ tapo veiklos rezultatu vieningai veikiančios komandos, kurioje kiekvienas narys prisidėjo prie visumos ir žinojo savo vietą.

Sąžiningas žaidimas lyderiui Udo yra svarbus ne tik kalbant apie jo grupę. Nors per paskutinius beveik penkiasdešimt metų jis yra plačiai žinomas kaip šou verslo ryklys, su juo dažnai buvo elgiamasi nesąžiningai. Visgi Udo visada išliko ištikimas sau, labai gerbia ir vertina savo komandos draugus bei partnerius. Tai yra tikras autentiškumas ir atkaklumas, kuris ilgainiui atsiperka. Pagal muzikanto gyvenimo filosofiją „sąžiningumas yra geriausia politika“. Per ilgą savo karjerą jis matė, kiek daug grupių bei muzikantų atėjo ir išėjo. Kaip tik dėl to muzikos scenai dabar labiau nei bet kada reikia tokių, kaip Udo Dirkschneideris – ir tai atsispindi nuolat augančioje jo grupės U.D.O. sėkmėje.

Per pastaruosius kelerius metus grupė patyrė milžinišką pakilimą. Į ją atvykus Udo sūnui Svenui Dirkschneideriui, projektas U.D.O. virto šeimos verslu, o kai prisijungė ir du jaunesni gitaristai Andrejus Smirnovas bei Fabianas „Dee“ Dammers, tai tapo kompanija, apimančia net dvi skirtingas muzikantų kartas. Per savo ilgą karjerą U.D.O. surengė tūkstančius pasirodymų, įskaitant koncertus Ukrainos Krymo pusiasalyje ir prie Černobylio AE bei Bolivijos La Paso mieste, esančiame daugiau nei 4000 metrų aukštyje virš jūros lygio. Vargu, ar yra pasaulyje regionas, kuriame Vokietijoje gimęs muzikantas dar nebūtų dominavęs scenose kartu su savo grupe. Tapk nepamirštamų įspūdžių dalimi ir tu!

Organizatorius: DIE HARD agency

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.