Roko pabaisos LORDI Vilniuje pristatys naują albumą, įkvėptą siaubo filmų klasikos

Jei pandemijos metu visi skundėsi koncertų stoka, tai jai pasibaigus juntamas didelis renginių antplūdis. Vieni iš tų, kurie per pandemiją daug kūrė, o dabar stengiasi savo kūrybą pateikti kuo platesnei publikai, yra garsieji suomių rokeriai „Lordi“. Priverstinės pertraukos metu išleidusi net 7 dalių albumą „Lordiversity“, šiemet produktyvioji grupė jau pristatė publikai ir naują studijinį darbą „Screem Writers Guild“, kurį būsimo Europos turo metu pristatys Vilniuje 2024 m. kovo 19 d. Vilniaus klube „Vakaris“.

1992 m. dainininko, kompozitoriaus ir dizainerio Mr. Lordi įkurta „Lordi“ yra viena garsiausių mūsų laikų Suomijos roko grupių. Rovaniemyje (Šiaurės Laplandija) susibūrę suomių rokeriai pasiekė tarptautinį proveržį 2006 m., kai laimėjo Eurovizijos dainų konkursą su savo hitu „Hard Rock Hallelujah“. Nuo tada šis netradicinis ir žavingas kolektyvas su nepamirštamomis melodijomis ir įmantriais monstrų kostiumais atsidūrė Europos dėmesio centre bei tapo neatsiejama pasauliniu mastu pripažintų festivalių dalimi.

„Lordi“ ir toliau sėkmingai dovanoja gerbėjams muzikinius perlus jiems būdingu ir unikaliu būdu, kuris yra toks pat klaikiai keistas, kaip ir patrauklus. Jų naujausią studijinį 2023 m. albumą „Screem Writers Guild“ – kaip ir viską per pastaruosius dešimtmečius – sukūrė grupės lyderis Mr. Lordi, kuris išgarsėjo ir kaip grupės siaubo filmų (vaizdo klipų) režisierius. Albumo pavadinimas su būdinga grupei žodžių žaismo pagalba yra nuoroda į „Screen Writers Guild“, kino scenarijų autorių asociaciją Holivude, veikusią XX amžiaus viduryje. Tačiau nėra jokių abejonių, kad „Screem Writers Guild“ yra daug garsiau ir nuožmiau už originalą. „Pats įrašas nėra tradicinis koncepcinis albumas, bet jis akivaizdžiai susijęs su kinematografo tema“, – sako Mr. Lordi.

Albume dainuojantis boso monstras nukelia mus į tamsias kūrybinių smegenų gelmes ir atskleidžia kai kurias siaubingai gražias vietas, ypač tokiuose muzikiniuose skyriuose kaip „Lycantropical Island“ ir „In The Castle Of Dracoolove“. Naujajame leidinyje dominuoja patetiškos melodijos, charizmatiškas Mr. Lordi sąmojis ir subtilūs žodiniai kalambūrai. Dainos „Thing In The Cage“ ir „Unliving Picture Show“ suteikia stulbinamai „smagią pramogą“, o „The Bride“ skamba kaip atmosferinė baladė apie Frankenšteino pabaisą, dainuojančią savo nuotakai, sėlinančiai į „Lordi“ kino festivalį. Paskutinis kūrinys atitinkamai pavadintas „End Credits“ yra ypač asmeniškas kūrėjui Mr. Lordi, kuriame jis apibendrina savo gyvenimo istoriją, aprašytą grupės biografinėje knygoje „Lordiary“. Tai yra daina, kurią autorius parašė savo paties laidotuvėms.

Mr. Lordi ne tik kuria muziką, bet savo rankomis gamina visą „Lordi“ sceninių drabužių ir kaukių spintą. Jam pačiam koncerto dieną prireikia ne mažiau nei 3 valandų, kad pavirstų legendiniu monstru, kuris ir vėl atliks pagrindinį vaidmenį šiame makabriškame ir paslaptingame pasirodyme. Naujas grupės vizitas Lietuvoje vyks jau kalendorinį pavasarį, tad tikėkimės, jog nepasikartos istorija, kai pirmojo „Lordi“ vizito Lietuvoje metu, kuris įvyko netrukus po jų triumfo Eurovizijoje, užšalo autobuse paliktas muzikantų sceninis grimas ir jį atšildant stipriai vėlavo koncertas Vilniuje.

Organizatorius: DIE HARD agency

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.