Festivalis VILKŲ ŽIEMA 2024

Sunkiasvoris Vilniaus metalo muzikos festivalis VILKŲ ŽIEMA ruošiasi galingai žiemos sueigai. Festivalis vyks 2024 m. sausio 27 d. kultūros bare „Kablys“.

 2011 m. Lietuvos sostinėje gimęs ekstremalios muzikos festivalis VILKŲ ŽIEMA yra giminingas ilgamečiam festivaliui KILKIM ŽAIBU. Renginys džiugins sunkiausios muzikos mylėtojus jau 8-tą kartą.

Žiemos metalo festivalis VILKŲ ŽIEMA laikosi užkeltos kartelės ir planuoja ypatingai tamsią programą. Festivalis vyks dvejose salėse: vienoje griaudės koncertinė programa, kitoje bus demonstruojamos KILKIM ŽAIBU vaizdo projekcijos. Žiūrovų patogumui bus įrengtas papildomas „Dundulio“ baras, erdvios patalpos bus paskirstytos taip, kad padėtų išvengti didesnių kamščių bei eilių.

 Šiais metais turėsime mylimų ir ilgai lauktų svečių, tar kurių – atlikėjai dar nebuvę Lietuvoje. Apie viską iš eilės!

 Su džiugesiu pristatome pirmają festivalio grupę, Airijos metalo pasididžiavimą PRIMORDIAL!

 PRIMORDIAL koncertuose rankas į dangų kelia dešimtys tūkstančių žmonių. Jau tris dešimtmečius įkvėpti savo krašto senųjų legendų bei mistiškos ir žmogaus nepaliestos gamtos didingumo, nepavargstantys Airijos žemių sūnūs atiduoda pagarbą seniesiems keltų dievams ir tautos didvyriams.

 Į tikslius žanro rėmus sunkiai įspraudžiamas kolektyvas išsiskiria savo specifiniu skambesiu, atpažįstamu iš tūkstančių kitų grupių. „Niekada nenorėjome kurti grupės, kurios skambesys būtų panašus į ankstesnę kūrybą ar tiesiog mėgdžiotų mūsų herojus. Viskas, ką mes norime daryti, tai paimti ką nors iš mūsų tamsios istorijos, mūsų airiškos kultūros, kuri labai kruvina bei žiauri, ir paversti tai muzika“, – sakė PRIMORDIAL lyderis Alanas Averillas.

Taip pat  Ką tik pasauliui pristatę 10-ą albumą „How It Ends“, airiai į Vilnių atvyksta pirmą kartą!

****

Taip pat atvyksta islandiško juodojo metalo maniakai MISÞYRMING. Nuo pat pirmojo albumo „Söngvar elds og óreiðu“ (2015) plataus pripažinimo sulaukęs islandiško juodojo metalo fenomenas MISÞYRMING ugnimi ir kūju ryžtingai skinasi kelią stipriausių šiandienos Black Metal žanro atstovų gretose.

Vėlesniuose albumuose „Algleymi“ (2019) ir „Með hamri“ (2022) grupė iš Reikjaviko apčiuopiamai ir tarsi skulptūriškai toliau formuoja ir tobulina savo skambesio autentiškumą ir tą daro su pasitikėjimu ir kupini tvirtos dvasios. MISÞYRMING įrašuose dominuoja hiperagresyvus ir nenuolankus Black Metal tironiškumas, kurį vis dinamiškai persmelkia melodingos gitaros partijos, islandai nesibijo ir subtilių, tačiau novatoriškų eksperimentų. Išsiskiria ir kolektyvo vis didesnis dėmesys skambesio aiškumui ir išraiškingumui bei instrumentuotės tvirtumui, juodajam metalui taip suteikiant netikėto gyvybingumo ir didingumo. MISÞYRMING kuria tūžmingą ir arogantišką, tikrąsias metalo vertybes reprezentuojantį, tačiau neapsimestinai savitą juodąjį metalą.

Islandų grupė mažų mažiausiai stebina neįtikėtina energija gyvų pasirodymų metu. Būtent jėgingi, smarkūs ir visišku atsidavimu alsuojantys koncertai pelnė jiems metalo muzikos gerbėjų pagarbą ir gerą reputaciją visame pasaulyje – iš tiesų šiuo aspektu jiems sunku rasti lygių.

Iškilmingas, išdidus ir išskirtinis MISÞYRMING pasirodymas – VILKŲ ŽIEMA 8 scenoje!

***

Daugiau informacjos: www.vilkuziema.lt
Bilietai: https://tickets.paysera.com/lt/event/festivalis-vilku-ziema-2024

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.