Grupė „Stratovarius“ išleido naują albumą „Eternal“ ir pristatė vaizdo klipą (video)

Laukti liko mažiau trys savaitės. Spalio 7 dieną į Lietuvą pirmą kartą atvyksta viena žymiausių Suomijos roko grupių „Stratovarius“. Ji su jau žinoma dviejų grupių palyda, kurią sudaro škotai “Gloryhammer” ir australai “Divine Ascension”, surengs vienintelį koncertą Vilniuje, „Forum palace“. Šis renginys yra dalis „Stratovarius“ gastrolių „Eternal World Tour 2015“. Jose suomiai pristatys savo naujausią albumą „Eternal“, kuris jau pasirodė prieš kelias dienas.

STRATOVARIUS

Grupė „Stratovarius“ gyvuoja nuo 1984 metų, o jos frontmenas Timo Kotipelto yra vienas ryškiausių metalo muzikos vokalų Europoje. Nuo 1989-ųjų metų „Stratovarius“ išleido 15 studijinių albumų, 3 koncertinius diskus ir 4 DVD. Rugsėjo 11 dieną pasirodė 16-asis darbas “Eternal”, kurio du metus nekantriai laukė grupės gerbėjai. Ta proga jis išleidžiamas 3 formatais – paprastu kompaktiniu disku, riboto tiražo rinkiniu, kurį sudaro CD ir DVD, bei 2 vinilinių plokštelių komplektu.

Naujojo albumo pasirodymo dieną paviešintas ir jį pristatančio singlo “My Eternal Dreams” oficialus vaizdo klipas, kurį prodiusavo Mariano Biasinas. Jo įtemptas siužetas, kuriame kinematografiniai vaizdai kombinuojami su galingu “Stratovarius” muzikantų grojimu, nufilmuotas Argentinoje ir Suomijoje.

Vos pasirodžiusiam naujajam albumui “Eternal” negaili pagyrų daugelis žymiausių muzikinės spaudos leidinių:

“Power metalo fanai bus tikri kvailiai, jei pražiopsos šį puikų darbą”. (Powerplay, Jungtinė Karalystė)

“Tik kelios grupės sugebėjo sėkmingai suderinti roką su klasikine muzika. “Stratovarius” yra vieni jų, o dabar jie išleido tiesiog nuostabiai brandų albumą”. (Rock It!, Vokietija)

“Nuo pradžios iki pabaigos šis albumas skamba labai įtaigiai. “Stratovarius” atgavo savo ankstesnę jėgą”. (Rock Hard, Vokietija)

“Pastarasis suomių darbas dar kartą įrodo, kad jie vis dar žino intriguojančio power metalo kūrimo paslaptis”. (Inferno Magazine, Suomija)

“Ko gero, “Stratovarius” muzikantai su naujuoju studijiniu leidiniu pranoko savo pačių lūkesčius, taigi nepraleiskite progos įsigyti šį puikų albumą”. (Infernal Masquerade, JAV)

“Jie vis dar yra simfoninio power metalo karaliai”. (Radio 3, Ispanija)

Tai tik dalis grupės “Stratovarius” naujo albumo “Eternal” įvertinimų, tačiau ir to pakanka, kad išsisklaidytų bet kokios abejonės dėl šio albumo kokybės ir techninio lygio. Jo pristatymui rengiamos pasaulinės koncertinės gastrolės „Eternal World Tour 2015“, kurios startuos Taline, o spalio 7 d. „Stratovarius“ su visa savo palyda pasirodys ir Vilniuje, „Forum palace“.

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.