Vilnius – 11/06/15 – Klubas „New York“ – The SKYS 20 metų jubiliejinis koncertas

Kas
The SKYS 20 metų jubiliejinis koncertas
When
Penktadienis, 6 lapkričio, 2015
17:00 - All Ages Buy Tickets
Where
Kalvarijų g. 85
Vilnius, Lietuva
Other Info
Pasaulyje pripažintos roko grupės The SKYS koncertas - reta proga juos išgirsti Lietuvoje. Koncerto metu bus pristatytas naujas grupės albumas bei DVD. Dalyvaus grupės draugai iš Lietuvos ir užsienio.

17.00-17.30 Dear Madam
17.30-18.00 Sofa Nr. 42
18.00-18.30 Bliuzoholikai
18.30-19.00 pertrauka
19.00-20.00 PHI
20.00-21.00 The Skys
21.00-22.30 Lifesigns

Nors ir retai koncertuojantys Lietuvoje, The Skys savo scenos jubiliejų švęs tėvynėje. Muzikiniame klube „New York“ lapkričio mėn. 6 dieną vyksiančiame koncerte bus pristatytas naujas grupės albumas bei biografinis filmas.

The SKYS

Lietuvos publikai The SKYS pristatynėti nereikia. Jau 20 metų gyvuojanti roko grupė susilaukė pripažinimo ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. „Nuostabu!“, Metų atradimas“, „Mėnesio albumas“ - tokiais ir panašiais epitetais lietuvius apdovanojo autoritetingi leidiniai Classic Rock Magazine, Metal Hammer, Prog Magazine, Sweden Rock Magazine bei daugelis kitų. Gavę ne vieną tarptautinį apdovanojimą, lietuvių rokeriai ypatingo prestižinės muzikinės spaudos dėmesio sulaukė po paskutinio savo albumo „Colours of the Desert”, kurį įrašė drauge su kviestinėmis britų muzikos žvaigždėmis, tokiomis kaip Dave Kilminster (kuris groja su Roger Waters – ex Pink Floyd), Snake Davis (grojusiu su P. McCartney, James Brown, ar Eurythmics) bei kitais.

Per 20 metų The SKYS grojo šimtus koncertų Europoje, JAV ir Kanadoje ir tapo bene pirmąja lietuvių grupe koncertavusia Jukone bei Aliaskoje. Koncertų metu scena dalintasi su tokiomis žvaigždėmis kaip Rick Wakeman (ex YES, taip pat dirbęs su Dawid Bovie, Elton John), The Exploited, Blues Brothers bei daugeliu kitų atlikėjų.

Daugiau informacijos: www.theskys.com bei www.facebook.com/theskys

LIFESIGNS

Jubiliejiniame The Skys koncerte bus galima išvysti ir grupės draugus iš Jungtinės Karalystės – LIFESIGNS. Ši, nors ir jauna grupė yra sudaryta iš patyrusių britų muzikos žvaigždžių:

John Young – groja klavišiniais Bonnie Tyler grupėje, yra dirbęs su The Scorpions, Bon Jovi, Uli Jon Roth, Fish, Asia bei daugeliu kitų. Jo muzika yra skambėjusi CNN bei BBC.

Martin „Frosty“ Beedle pasaulinį pripažinimą pelnė su grupe „Cutting Crew“, kurios singlas aštuoniasdešimtaisiais „I just Died in Your Arms“ tapo hitu Nr.1 18-oje šalių. Jam yra tekę dirbti su tokiomis žvaigždėmis kaip: Sarah Brightman, Zucchero, Sinead O'Connor bei daugeliu kitų.

Ne mažiau garsūs yra ir kiti grupės nariai: Niko Tsonev, dirbęs su Steve Wilson (Porcupine Tree), Youth (P. McCartney, Joy Division), Jon Poole (Cardiac, The Wildhearts), ar Nick Beggs (Kajagoogoo, Alphaville, Belinda Carlise, John Paul Jones – ex Led Zeppelin). Neatskiriamas grupės narys yra ir garso režisierius Steve Rispin, dirbęs su Tina Turner, Elton John, Uriah Heep bei daugeliu muzikos pasaulio žvaigždžių.

Grupės LIFESIGNS albumas buvo įrašytas kartu su kvietiniais muzikantais: Steve Hackett (Genesis), Jakko Jakszyk (King Crimson), Thijs Van Leer (Focus) ir kt.

Daugiau info: www.lifesigns.me

PHI

Austrų grupė PHI yra sparčiai kylanti žvaigždė progresyvaus roko padangėje. Susikūrusi 2006 metais, grupė sparčiai užkariauja naujų klausytojų širdis. 2013 metais surengtas Europos turas, kurio metu aplankyta ir Lietuva, tik praplatino naujų fanų gretas. Spauda PHI įvardina kaip „Austrų progresyvaus roko Viltis Nr. 1“. Naujas grupės albumas leidžiamas Soulfood Music Rec. Visiems, mėgstantiems tokių grupių kaip Tool ar Porcupine Tree muziką, jaunieji austrai turėtų patikti.

Daugiau info: www.phi-band.com

Be užsienio grupių renginyje The SKYS sveikins ir Lietuvos atlikėjai.

BLIUZOHOLIKAI

Susikūrė prieš 4-rius metus. Grupės įkūrėjas, muzikos ir tekstų autorius Audrius Azguridis buvo legendinių Lietuvos bliuzo pionierių - grupės „Senas Kuinas“ narys. Iki to daugelį metų artimai draugavo su bliuzu, todėl apie grupės muzikinės veiklos kryptį viską pasako jos pavadinimas. Bet reikia pasakyti, kad tai nėra tradicinis, mums visiems žinomas tradicinio bliuzo atlikimas. "Bliuzoholikai" atlieka tik savos kūrybos dainas, todėl grupės muzikinė samprata glaudžiai susijusi jų vidiniu, dvasiniu ir mus supančio aplinkinio pasaulio supratimu. Tai ne juodaodžių atliekamas bliuzas ir ne jų kopijavimas. Visose jų dainose yra bliuzo harmonija, taip vadinamieji "trys akordai", bet perteikti savaip, nebūtinai pasitelkiant įprastus bliuzo standartus . Klausant jų galima išgirsti ir tradicinio bliuzo, sunkiau skambančio roko, rokenrolo ir net mums, lietuviams, taip puikiai pažįstamo "bardinio" motyvo. Grupės tekstai pasižymi asmens dvasine vidinio pasaulio analize - kas tu esi, kodėl tu esi, ką tu padarei šiame pasaulyje ne taip, kad šiuo metu yra būtent taip, dėl ko tu jauti dvasinę, fizinę disharmoniją. Tai paprasto žmogaus pamąstymai apie vargus, džiaugsmus, nusivylimus, tikėjimą ir be abejo meilę - amžiną bliuzo variklį.

https://www.facebook.com/grupeBliuzoholikai

SOFA Nr. 42

Grupė pradėjo kurtis nuo dviejų skirtingų žmonių - Rasos ir Mato bendradarbiavimo įrašinėjant bendrus ir solinius studijinius kūrinius. Kai to pradėjo nebeužtekti, buvo tartas lemiamas žodis - "Kuriam grupę". Po 5 mėnesių intensyvaus darbo "Sofa Nr. 42" buvo sumontuota. Sofa – yra atsakymas į visus svarbiausius klausimus visatoje. Čia patogiai įsitaisius gali klausytis muzikos, arba pradėti v...aikus, surinkti geriausių draugų kompaniją ir žiūrėti serialą, arba šokinėdamas ant minkštų čiužinių nušluostyti lubas ir pamatyti žydrą dangaus skliautą. Svarbiausia – kad ČIA vietos užtenka visiems, nesvarbu – esi reperis ar klasikinės muzikos gerbėjas, tau patinka funk‘as ar punk rock‘as. Grupės stilius tai inteligentiškas, bet šmaikštus repas užpildytas lyrišku bei romantišku jazzo vokalu, varomas nenuspėjamais širdies ritmais bei smagiomis gitarų melodijomis. Tad sėskis pas mus į kompaniją, pažadame, kad liūdna nebus!

https://www.facebook.com/sofanr42

DEAR MADAM

Trijų vilniečių grupė susikūrusi 2013-ųjų rudenį. Savo kūryboje Dear Madam jungia 90-ųjų grunge ir hard rock bei metalo muzikos stilius. Visi muzikantai nėra naujokai scenoje, jie yra groję grupėse Wozu, Juodvarnis, Double Vision, Life's Edge. Visus kolektyvo narius inspiruoja skirtingi dalykai ir muzikiniai stiliai – nuo alternatyvaus roko, funk'o iki ekstremalaus metalo.

Šiuo metu grupė įrašinėja savo debiutinį albumą bei ruošiasi ateities koncertams.

https://www.facebook.com/dearmadam

« Back to the calendar

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.