Naujas THE SKYS albumas tiesiai iš Abbey Road studijos

Lapkričio 6 d. klube „New York“ lietuvių roko grupė The Skys švęs 20 metų jubiliejų. Koncerte bus pristatytas ir naujas albumas „Journey Through the Skies“. Jį sudaro 12 dainų, kurios atspindi grupės 20 metų kūrybinį kelią – seniausia daina parašyta 1993 metais, o naujausia 2014. Nors didelė dalis kūrinių jau buvo išleisti ankstesniuose albumuose, tačiau dainos yra perrašytos ir įgavusios naują skambesį. Kelios dainos oficialiai nebuvo niekur publikuotos. Jau šią savaitę albumo singlas „One Saturday of the Spring“ turėtų pasiekti Lietuvos ir užsienio radijo stotis. Įdomu tai, kad ši daina ne vieną savaitę karaliavo „Laisvosios bangos“ topuose 1996 metais.

The Skys

Naujasis grupės albumas buvo įrašinėjamas dviejų sesijų metu. Pirmoji vyko Mama studijoje Vilniuje, antroji dvi savaites tęsėsi garsioje Liscombe Park studijoje Londone. Ši studija yra garsi roko istorijoje dėl tokių legendinių grupių kaip Asia, Wishbone Ash, Uriah Heep ir kitų grupių darbų. Galutinis The Skys albumo redagavimas vyko vienoje geriausių pasaulio studijų – Abbey Road. 1931 metais atidaryta studija yra viena žymiausių pasaulyje, ypač išpopuliarėjusi po The Beatles albumo ir žymiosios nuotraukos, kurioje jie eina per perėją. Abbey Roade be bitlų dirbo daugelis žymiausių pasaulio muzikantų.

Prie naujojo The Skys albumo įrašų prisidėjo nemaža Lietuvos ir užsienio muzikantų komanda. Solo gitaros partijas keliose dainose įrašė Snowy White’as, kuris žinomas dėl savo grojimo su tokiomis grupėmis kaip Pink Floyd ar Thin Lizzy bei dirbęs su Peteriu Greenu (Fleetwood Mac), Rogeriu Watersu, Ricku Wrightu ir kitais. Lietuvoje koncertavęs muzikantas turi ir savo grupę White Flames. Saksofono partijas įrašė lietuvių grupės „The Road band“ saksofonistas Darius Kodikas ir Robertas Townsendas iš Steve‘o Hacketto (ex-Genesis) grupės. Anglų saksofonistas yra grojęs su daugelių žymių džiazo meistrų: Eddie Hendersonu, Samu Riversu, Django Batesu bei daugeliu kitų. Jis yra dirbęs ir su Robbie Williamsu bei Ricku Wakemanu. Pagalbinio vokalo partijas įrašė anglų dainininkai Kyla Wight, Davidas Robsonas bei lietuvių bosas Raimundas Juzuitis. Violančelės melodijas sugrojo grupės „Blues Makers“ narys Gediminas Alekna. Šio, kaip ir praeito grupės albumo garso režisierius – Steve’as Rispinas, dirbęs su daugeliu žymiausių pasaulio žvaigždžių – Tina Turner, Eltonu Johnu, Chrisu Normanu ir kitais.

Albumo pristatymo koncerte galima bus išvysti ne tik garsųjį garso režisierių, kuris rūpinsis renginio garsu, tačiau ir nemažai legendinių britų muzikantų. Be anglų „Lifesigns“, lietuvius The Skys su jubiliejumi sveikins austrų grupė Phi ir lietuvių grupės „Bliuzoholikai“, „Dear Madam“, „Sofa Nr. 42“.

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.